Hokej - 10.08.2021 21:39

Bude z toho pekná tradícia. Sledujte druhé hokejové bratislavské derby

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: huste.tv/Instagram

V stredu nás čaká otvárací zápas hokejovej sezóny v podobe bratislavského mestského derby, ktoré napíše svoju druhú kapitolu. Pred rokom HC Slovan Bratislava zdolal svojho mladšieho brata, iClinic Bratislava Capitals, presvedčivo 4:0. Odvtedy sa na oboch stranách udiali mnohé zmeny, účastník nadnárodnej IHL nabral cenné skúsenosti, zatiaľ čo osemnásobný majster Slovenska mobilizuje po nie práve uspokojivom umiestnení na štvrtej extraligovej priečke. Zimný štadión Ondreja Nepelu sa 11. augusta od 18:05 stane miestom ich druhej konfrontácie a my pritom nebudeme chýbať. Byť pritom môžu byť aj fanúšikovia, nakoľko prvý raz od marca môžu byť zaplnené tribúny.

Na ľade by sa mali objaviť mladé pušky aj nové akvizície v radoch Petra Draisaitla aj Róberta Dömeho. Zároveň sa predvedú hneď niekoľkí hokejisti, ktorí majú svoju minulosť v jednom bratislavskom klube a dnes pôsobia v druhom. Pozíciu domáceho mužstva plnia Caps, čo znamená, že belasí sa netradične vo svojom domovskom stánku predvedú ako hostia. Hostiteľ zároveň zabezpečuje predaj lístkov, na ktorý láka aj možnosťou vyhrať operáciu očí zadarmo. Tá sa bude dať získať hokejovo ladenou súťažou zručností počas prestávky. Priaznivci priamo v hale musia dodržať niekoľko opatrení. Preukázať sa musia dokladom o očkovaní alebo negatívnym PCR testom, po celý čas majú prekryté horné dýchacie cesty a bufety počas duelu ostávajú zatvorené.

Obe mužstvá sa v bránkovisku spoliehajú na spoluprácu Slováka s legionárom. Samuel Baroš sa pripravuje na svoju druhú sezónu v radoch Capitals, no opäť si zvyká na to, že je doplnený zvučnejším menom. Tento rok ním je 27-ročný Kanaďan Connor LaCouvee, ktorý chytával v ECHL, 28krát nastúpil v AHL a za sebou má aj krátku anabázu v Dukle Trenčín. V tíme Slovana je Lotyš Kristers Gudlevskis, lotyšský reprezentant so skúsenosťami z Dinama Riga, ktorý nakrátko privoňal aj ku NHL. Na súpiske ho dopĺňa Samuel Hlavaj, účastník ostatných majstrovstiev sveta juniorov.

V ofenzíve bude veľká pozornosť sústredená na legionárov. Slovan by aj tento rok mali ťahať najmä zámorskí útočníci. Kanaďan Brant Harris ostal a doplnilo ho americké duo Andrew Yogan - William Rapuzzi. Obaja si prešli viacerými európskymi klubmi a dali o sebe vedieť aj v nadnárodnej ICE HL. Zaostávať by nemal ani fínsky krídelník Joona Jääskeläinen, ktorý žiaril v radoch Banskej Bystrice či Mladej Boleslavy. U domácich zaujal príchod nórskeho krídla Thomasa Valkvæ Olsena a Kanaďana Jamieho Arniela, osvedčeného v AHL, Nemecku aj Rakúsku. Zaujímavým ťahom bolo aj angažovanie ruského veterána Nikolaja Žerdeva, ktorý bol v roku 2003 štvorkou draftu, zažiaril v Rusku aj Amerike, no za ostatné tri roky odohral len deväť zápasov vo VHL.