Hokej - 23.08.2021 09:57

Slovenskí hokejisti už spoločne trénujú, cieľ je jednoznačný

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: huste.tv/sita

Účasť slovenského hokejového mužstva na olympiáde v Pekingu už nie je samozrejmosťou, no to neznamená, že by na nej mali zverenci Craiga Ramsayho chýbať. O svoje miesto zabojujú na kvalifikačnom turnaji, ktorý začína v stredu a jeho dejiskom bude Bratislava. Súpermi nám budú tímy Rakúska, Poľska a Bieloruska, pričom z tejto partie sa pod piatimi kruhmi predstaví len jeden výber. Podobný boj bude súbežne prebiehať v Rige medzi Lotyšskom, Francúzskom, Talianskom a Maďarskom aj v Osle za účasti Nórska, Dánska, Kórejskej republiky a Slovinska.

Naše mužstvo už je v bubline a spoločne trénuje na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu. K dispozícii zatiaľ bolo trio brankárov, deväť obrancov a trinásť útočníkov. Nechýbal medzi nimi ani Libor Hudáček, ktorému ročník 2020/21 značne pokazila zlomenina nohy, pre ktorú vynechal uplynulé MS. "Noha šla najskôr do sadry, potom verdikt zmenili a šiel som na operáciu. Do kosti mi namontovali skrutky. Tri mesiace som chodil o barlách, čo bola pre mňa veľká novinka. Dosiaľ som nemal nejaké výraznejšie zranenie. Preto to bolo náročné aj z psychickej stránky. Ale som tu a sme odhodlaní urobiť všetko, aby sme sa o týždeň v nedeľu radovali," cituje jeho nabudené slová web hockeyslovakia.sk.

Na šampionáte sa predviedol Peter Cehlárik, ktorý hodlá dobré výkony preniesť aj do blížiaceho sa kvalifikačného turnaja. Čerstvá posila Avangardu Omsk pritom v týždni odohrala prípravný klubový zápas, aby sa cez víkend hlásila v našom hlavnom meste. "V piatok som letel, v nedeľu prišiel na zraz. Našou misiou je dostať sa na olympiádu. To je jediný cieľ. Verím, že budeme hrať v podobnej zostave, respektíve formácii s chalanmi, s ktorými nám to v Rige výborne fungovalo. A rovnako verím, že si formu z Rigy prenesieme do kvalifikácie. Každý je motivovaný," hlási 26-ročný krídelník pre rovnaký zdroj.

Program kvalifikácie na ZOH 2021:
  štvrtok 26. augusta
15:15 Bielorusko - Poľsko
19:15 Rakúsko - Slovensko
  piatok 27. augusta
15:15 Bielorusko - Rakúsko
19:15 Slovensko - Poľsko
  nedeľa 29. augusta
15:15 Rakúsko - Poľsko
19:15 Slovensko - Bielorusko