Hokej - 26.08.2021 13:36

Olomoucké dresy idú na dračku. Môže za to akvizícia z Bostonu

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv

Dvanásty tím minulej sezóny českej extraligy ohlásil počas leta jednu z najväčších prestupových bômb v súťaží. Jeho rady rozšíril David Krejčí, skúsený 35-ročný center, ktorý ostatných pätnásť sezón odohral vo farbách Bostonu Bruins. Sám je pritom odchovancom olomouckého hokeja a záver svojej kariéry hodlá venovať práve jemu. Klub ho predstavil ako jedného z najlepších centrov sveta a fanúšikovia tento fakt nenechali bez odozvy. Dresy vysnívanej posily sa predávajú ako rožky a vďaka fanshopom sa pravdepodobne zaplatí sám. Rozširuje sa navyše fanúšikovská základňa, ktorá má presah aj za oceán, kde si Krejčí spravil meno a zanechal výborný dojem.

"Evidujeme zvýšený záujem fanúšikov na Facebooku, Instagrame i Twitteri, a to najmä z USA," úsmevne prezentoval HC Olomouc na svojej tlačovej konferencii. Zrejmé je aj to, že príchod víťaza Stanleyho pohára z roku 2011 zabezpečí, že ročník 2021/20 bude s prehľadom kraľovať v počte predaných autentických dresov. Väčšina z nich pritom bude mať číslo "46". Už mesiac po príchode zvučnej posily sa ich predalo viac ako je súčet ostatných dvoch sezón. Ďalšia vlna určite príde so štartom sezóny respektíve s vianočnými sviatkami. Nejde pritom len o oblečenie, ale klub si sľubuje aj zvýšený záujem o lístky či permanentky.

Majster Českej republiky z roku 1994 (prvá sezóna v ére samostatnosti), z najvyššej súťaže následne vypadol, no pre sezónu 2014/15 sa do nej opäť vrátil. Odvtedy sú jeho pozície veľmi premenlivé. Vie postúpiť do play-off a v ňom robiť favoritom problémy, ale väčšinou sa pohybuje v dolnej polovici tabuľky alebo je priamo namočený do bojov o záchranu. Od Krejčího príchodu si sľubujú ďalšie zlepšenie, hoci priznávajú, že jeho zisk vyžadoval množstvo energie, úsilia, ale aj hráčovej lojality. Upísal sa na jeden rok svojmu materskému klubu, hoci ponuky na stole mal aj zo zahraničných líg a zvučnejších klubov.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora