Hokej - 02.09.2021 11:41

Famózny debut Cehlárika! Prvý z gólov už vo štvrtej minúte

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Twitter

Hokejový krídelník Peter Cehlárik v minulej sezóne nahral za švédsky Leksand 41 sezónnych kanadských bodov, bol najlepším strelcom a tretím najproduktívnejším hráčom švédskeho mužstva a počas leta ho do svojich radov získal Avangard Omsk. Ruský gigant mal od Slováka vysoké očakávania a v úvodný hrací deň sa s nimi vyrovnal dokonale.

Omsk zdolal CSKA Moskva presvedčivo 4:0, ako obhajca titulu otvoril ligový ročník dokonale a nová akvizícia sa prezentovala štyrmi kanadskými bodmi. Repríza minuloročného finále tak priniesla najjednoznačnejší výsledok zo vzájomných zápasov za dlhé roky.

Cehlárik na svoj prvý gól v KHL čakal len tri minúty a 43 sekúnd. Potom sa ako ľavé krídlo elitnej formácie dostal na ľad v početnej prevahe a otvoril skóre. Po bezgólovej druhej tretine sa hráči opäť prihlásili až v tej tretej a žilinský odchovanec medzi nimi nechýbal. V ďalšej početnej prevahe prihral na gól Kanaďanovi Corbanovi Knightovi, v 52. minúte strelil gól na 3:0 a prsty mal aj vo štvrtom zásahu, kedy opäť prihral Knightovi.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora