Hokej - 03.09.2021 13:03

Brankára Konráda zasiahla korčuľa do krku. Je po operácii

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: huste.tv/Twitter
HC Olomouc

Mrazivé správy včera dorazili z Českej republiky, kde sa nedohral prípravný zápas medzi Olomoucom a Hradcom Králové. Dôvodom bolo vážne zranenie slovenského brankára Branislava Konráda, ktorý bol zasiahnutý korčuľou do krku sedem minút pred záverečnou sirénou. Nechcene ho zasiahol skúsený 39-ročný center Petr Koukal a Konrád sebaprítomne korčuľoval na striedačku. Na nej sa však zrútil k zemi a nasledovalo jeho dlhé ošetrovanie, ktoré trvalo nekonečných dvadsať minút. Kapitáni na oboch stranách sa následne dohodli, že predsezónne meranie síl za týchto okolností nemá zmysel dohrávať.

Nitriansky rodák, ktorý sa pripravuje už na svoju siedmu sezónu v Olomouci, opúšťal ľadovú plochu na nosidlách za mohutného potlesku fanúšikov. Tých pozdravil vztýčeným palcom, čím vyslal veľmi pozitívny a upokojujúci signál. Boj o jeho zdravie však pokračoval aj v nemocnici, kde sa podrobil úspešnej operácii a klub prostredníctvom sociálnych sietí informoval, že je v stabilizovanom stave a teda mimo ohrozenia života. "Branislav Konrád sa v noci podrobil úspešnej operácii a jeho stav je stabilizovaný. V zápase utrpel hlbokú reznú ranu, našťastie však nebola zasiahnutá žiadna tepna ani žila," informoval HK Olomouc.

Hanáci zároveň prosia verejnosť a médiá, aby zachovali súkromie skúseného gólmana a dali mu dostatok času na zotavenie. Len na konci augusta pritom vychytal víťazstvá v troch kvalifikačných dueloch v rámci bojov o olympijské hry a potom sa už v letnej príprave hlásil svojmu zamestnávateľovi. Štart nového ročníka českej extraligy je naplánovaný na 8. septembra, kedy sa v otváracom zápase stretnú Karlovy Vary s Brnom. Zvyšok mužstiev sa do akcie dostane o dva dni neskôr.