Hokej - 06.09.2021 17:05

Budú najmúdrejším klubom republiky. Kladno spája sily s univerzitou

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: huste.tv

Pomerne netradičnú spoluprácu počas minulého týždňa oznámili v českom hokejovom Kladne. Tamojší Rytíři svoje sily spoja s Univesity of New York v Prahe, čo Jaromír Jágr s dávkou zľahčenia vysvetlil ako snahu byť najmúdrejším hokejovým tímom v republike. Myšlienka je však reálne o čosi hlbšia a rozpovedal ju na tlačovej konferencii pred štartom ročníka 2021/22. Mimochodom, pred jej začiatkom malo mužstvo problémy so ziskom licencie.

V kladenských radoch pôsobí až šesť zámorských hokejistov a k nim aj jeden tréner. Súkromná univerzita aj hokejový klub zdieľajú podobné postoje v otázkach vzdelávania a športu, čo viedlo ku spojeniu ich síl v spoločnom projekte. "Budeme našim hráčom odporúčať, aby študovali a vzdelávali sa na UNYP a aby tým ich život bol jednoduchší, keď ich športová kariéra skončí," povedal k myšlienke Jágr, ktorý osobitne vyzdvihuje najmä štúdium jazykov. Ich uplatnenie sa využije v akejkoľvek oblasti.

Hoci to nie je prípad 49-ročného útočníka, kariéra športovca občas môže skončiť skoro a náhle. Preto je lepšie nechať si akési zadné dvierka pootvorené. "Je obdobie, kedy sa športu venuješ a dávaš mu všetku energiu aj čas. Raz to ale skončí a ty začínaš od nuly. Preto som rád, že existujú takéto školy s predmetmi ako marketing či manažment," dodal člen Siene slávy českého hokeja aj Triple Gold Clubu.