Hokej - 08.09.2021 16:06

Slovenský hokejový Pohár vstupuje do skupinovej fázy

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: huste.tv

Mesiac trvajúca kvalifikačná fáza je minulosťou a slovenský hokejový pohár pozná kompletný zoznam ôsmich účastníkov skupinovej fázy. Jej istou súčasťou boli kluby z najvyššej súťaže, ktoré cez "predkolá" doplnil HK Vitar Martin a HK Skalica. Martinčania si na svojej ceste poradili so Sabinovom a Levicami, Záhoráci pokorili Partizánske, Považskú Bystricu a Dubnicu nad Váhom. Nová súťaž začína 7. septembra a z oboch štvorčlenných základných skupín postúpia dvaja najlepší. Tí sa pustia do semifinále a v predposlednú septembrovú nedeľu bude známy držiteľ trofeje. Úspešní kvalifikanti boli rozdelení do dvoch rôznych základných skupín a v nich absolvujú štyri hracie dni.

Turnaj pritom začal už v utorok predohrávaným zápasom, keď v "Ačku" na seba narazili finalisti minulej sezóny druhej najvyššej súťaže. Spišská Nová Ves, ktorá už má káder pripravený pre svoj návrat do extraligy, vyhrala na súperovom ľade 3:2. Okrem týchto mužstiev hrá v skupine A aj Skalica a Zvolen. Tých čaká vzájomný zápas prvého kola vo štvrtok. V skupine B sa predstavia Michalovce, Košice, Prešov a Martin. Úvodný zápas je naplánovaný na štvrtok a bude mať košicko-prešovské obsadenie.

Samotný pohár sezónou 2021/22 začína písať svoju novodobú históriu, pričom jej súčasťou bolo dvadsať mužstiev naprieč tromi slovenskými súťažami. Najaktuálnejší víťaz domácej pohárovej súťaže, Dukla Trenčín, sa tohto ročníka nezúčastnil. V deväťdesiatych rokoch pritom vyhral turnaj štyrikrát po sebe a teda vo všetkých ročníkoch. Účasť v Pohári bola pre všetky kluby dobrovoľná. Vychádzajúc z počtu a zoznamu prihlásených, sedem extraligistov a zdolaný finalista prvej ligy šli priamo do skupinovej časti, kým zvyšní aktéri hrali kvalifikačnú fázu u renkingovo nižšie postaveného celku.

Skupinová fáza Slovenského pohára 2021/22:
Skupina A: HKM Zvolen, HK Spišská Nová Ves, Vlci Žilina, HK Skalica
Skupina B: HC Košice, HK Dukla Ingema Michalovce, HC 21 Prešov, HK Vitar Martin