Hokej - 13.09.2021 13:51

Nitra zišla z ľadu a nedohrala prípravný zápas so "zákernou" Viedňou

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: huste.tv/Facebook

Dvanásť dní pred štartom slovenskej hokejovej extraligy hrala Nitra prípravný zápas s rakúskou Viedňou Capitals. Stretnutie však trvalo necelé dve tretiny, následne slovenský celok zišiel z ľadu a v súboji viac nepokračoval. V tom čase vyhrával presvedčivo 5:1, no Rakúšania sa prezentovali niekoľkými škaredými zákrokmi na hviezdy domáceho tímu. Práve ochrana zdravia svojich hokejistov bola komunikovaných dôvodom, prečo sa zápas nedohral a vrchol všetkému spravil hit na reprezentačného obrancu Šimona Nemca.

"Corgoni" prostredníctvom svojich kanálov poďakovali priaznivcom za podporu a zároveň sa ospravedlnili za nešťastný koniec. "Zdravie našich hráčov je pre nás prvoradé. Zákroky, akými sa začali prezentovať hráči súpera, boli ďaleko za hranicou zdravého rozumu. S hokejom to nemalo nič spoločné. Nemalo zmysel nechať našich hráčov, ktorí chceli hrať hokej, pokračovať v takomto zápase," napísalo vedenie vo svojom stanovisku. S tímami IHL pritom v nedávnej minulosti hrali viackrát, čelili Villachu, Grazu aj Bratislave Capitals, ale takto zvrátený dej a priebeh nemal žiaden z nich. Nitrania preto veria, že šlo len o niekoľko skratov jednotlivcov, ale s Viedňou v dohľadnej dobe ďalší prípravný zápas iniciovať nebudú.

Viedeň Capitals bola minulý rok najtrestanejším celkom nadnárodnej súťaže a spomedzi jedenástich minulosezónnych účastníkov nazbierala suverénne najviac trestných minút. V priemere to bolo dvanásť trestných minút na jedno stretnutie. So svojím tvrdým a agresívnym poňatím hry obsadila štvrté miesto po základnej časti a v semifinále ju vyradilo Bolzano. Za sebou má pestrú históriu prípravných zápasov so slovenskými celkami. Počas tohto leta hrala s Novými Zámkami aj so Slovanom Bratislava.