Hokej - 16.09.2021 10:54

Pár centimetrov nižšie a bol by koniec, mrazivo priznáva Konrád

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv
Slovensko - Bielorusko

Generálka na extraligovú sezónu medzi Olomoucom a Hradcom Králové mala predčasný koniec pre zranenie brankára Branislava Konráda. Toho po závare pred bránkou podrezal korčuľou Petr Koukal a nasledovali dlhé minúty nepríjemnej neistoty. 33-ročný Slovák sa medzičasom podrobil operácii, úvodné tri ligové kolá vynechal a českému klubovému webu poskytol pomerne mrazivý rozhovor o celom incidente. V ňom priznal napríklad aj to, že šlo o poriadne šťastie v nešťastí. Ak by nôž korčule zasiahol miesto o pár centimetrov nižšie, mohlo to mať fatálne následky.

Konrád naďalej musí nosiť nákrčník a najmä po nociach ho trápia bolesti, pre ktoré toho veľa nenaspí. Sám však verí, že sa jeho stav čím skôr zlepší. Dátum jeho návratu na ľadovú plochu je zatiaľ veľmi nejasný, keďže mal prerezaných niekoľko svalov v krku a to si vyžiadalo zašívanie. Odniesol si to aj stavec a nervy, ktoré spôsobujú znecitlivené rameno. Pohybový aparát však, na veľké šťastie, zasiahnutý nebol a to je asi najpozitívnejšia správa o zdravotnom stave slovenského reprezentanta. "Keď som doktorom povedal, že ma bolí rameno, odvetili, že môžem byť rád, že je to 'len' ono. Ak by som dostal zásah o centimeter nižšie, nemuselo ma bolieť už vôbec nič," mrazivo skonštatoval.

Stret s Koukalom na videu nevidel a ani si ho pripomínať nechce. Spomienky naň ho totiž stále mátajú: "Pamätám si to dobre. Bol som pri tyčke a pozeral som do rohu. Z druhej strany do mňa hráč narazil, ja som prepadol cez spoluhráča a tak ma zasiahol. Bola to nešťastná náhoda, vraj ma trafil pätou," Olomoucký brankár dobre vie aj to, čo robil bezprostredne po nebezpečnom zranení. "Niekto z ľadu zakričal, že je tam krv. Tak som sa to snažil zatlačiť a zrazu som zacítil, že mám prsty vnútri v rane. Spanikáril som, keďže prvé, čo vám napadne, je prerezaná tepna," vrátil sa k momentu, pri ktorom všetci oceňovali jeho duchaprítomnosť a reakciu.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora