Hokej - 20.09.2021 10:18

Nebojí sa ani bitiek. Slafkovský zložil robustného Kanaďana

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Talentovaného hokejového krídelníka Juraja Slafkovského poznáme ako hráča so šikovnými rukami, dobrými číslami produktivity a výborným prehľadom v hre. Medzi jeho silné stránky však patria aj kvalitné fyzické predispozície, ktoré ho predurčujú k tomu, aby sa nebál súbojov. V sezóne 2021/22 háji farby fínskeho TPS Turku, priestor dostáva aj v najvyššej mužskej súťaži a v sobotnom stretnutí s Lukkom Rauma sa dokonca ocitol v zápasníckom klinči s protihráčom. Fanúšikovia hokejových bitiek si úplne na svoje neprišli a za chvíľku zápasenia obaja aktéri vyfasovali dvojminútový trest.

Slafkovského počin si však rozhodne tréner všimol a nielen to. Strelu sedemnásťročného Košičana v 29. minúte dorazil do bránky Mitch Hults, bývalý hráč Bratislavy Capitals, a TPS vďaka tomuto momentu vyhralo 1:0. Pre slovenského mladíka to bol prvý kanadský bod v Liige a ďaleko nebol ani od hetriku Gordieho Howea. Súboj so 193 centimetrov vysokým Kanaďanom Matthewom Abtom absolvoval ešte v rámci úvodného dejstva. Hoci to úplne o úderoch päsťou nebolo, súpera položil na lopatky a to sa v podobných situáciách rozhodne počíta.

"Chcel sa biť, tak som mu ukázal, čo je zač Slovensko," smial sa po svojom súboji Slafkovský. Hoci sme vyzdvihli parametre kanadského hokejistu, stavba tela nášho reprezentanta je ešte lepšia. Podľa oficiálnych údajov je o centimeter vyšší a navrch má aj počtom kilogramov. Prospekt pre budúcoročný draft NHL pôsobí vo Fínsku už tretí rok, pričom si prešiel kategóriou do šestnásť aj osemnásť rokov a v sezóne 2021/22 je juniorom so štartmi aj v mužskej súťaži.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora