Hokej - 20.09.2021 14:57

Slovenskému hokeju bude venovaná väčšia televízna pozornosť

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: huste.tv

Pred svojím stredajším štartom odhalila Slovenská hokejová liga zaujímavé novinky o svojej nadchádzajúcej sezóne. Na oficiálnej tlačovej konferencii Slovenského zväzu ľadového hokeja bol predstavený nový generálny a mediálny partner, s ktorým sa našla spoločná reč najmä v téme podpory, rozvoja a propagácie mládežníckeho hokeja. Tieto bodu sú súčasťou dlhoročnej stratégie, ktorú si slovenský hokej schválil na svojom júnovom kongrese a pomáhať mu v tom bude spoločnosť Tipos a aj nová televízna stanica JOJŠport, ktorá štartuje už čoskoro. Okrem priamych prenosov SHL zastreší aj projekt reprezentačnej "osemnástky" a Slovenský pohár.

Prezident SZĽH Miroslav Šatan víta nových partnerov, ktorí boli získaní počas nastolených systémových zmien. "Vyjadrili záujem podporovať rozvoj mládežníckeho hokeja, ktorý je zosobnený či už v projekte osemnástky alebo aj v Slovenskej hokejovej lige, keďže každý účastník deklaruje minimálne sedem miest v kádri pre hráčov do 23 rokov. Teší nás, že vďaka mnohým spoločným prienikom majú nové partnerstvá dlhoročný charakter," vyhlásil na tlačovej konferencii. Druhá najvyššia domáca súťaž začína 22. septembra, mať bude rozšírený počet dvanástich účastníkov, a niesť bude názov TIPOS Slovenská hokejová liga. Pohár je už v plnom prúde a poznáme jeho semifinalistov.

"DNA našej športovej stanice je založená na predstave, že vždy, keď si slovenský fanúšik zapne náš kanál, mal by vidieť v dianí slovenský šport. Hokej je pre nás nosnou témou, keďže máme zakúpené práva na vysielanie majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji, pričom začíname už o dva roky na kanáloch TV JOJ a JOJ Šport. Aj z toho dôvodu sa chceme venovať hokeju koncepčne a so Slovenským zväzom ľadového hokeja sme podpísali dlhodobý kontrakt," povedal Roman Neuschl, riaditeľ novej televízie. Štart ligovej sezóny budeme zachytávať prostredníctvom priamych prenosov na našom webe a časom sa vybrané duely dostanú "na veľké plátno".

Program 1. kola TIPOS Slovenskej hokejovej ligy 2021/22:
Vlci Žilina - HK Brezno (streda, 22. septembra o 17:30)
HC Topoľčany - HK '95 Považská Bystrica (streda, 22. septembra o 17:30)
HC 19 Humenné - HK Levice (streda, 22. septembra o 17:30)
TSS Group Spartak Dubnica - HK Gladiators Trnava (streda, 22. septembra o 18:00)
Modré krídla Slovan - HK iClinic Skalica (streda, 22. septembra o 18:00)
HK Vitar Martin - MŠK Indian Žiar nad Hronom (streda, 22. septembra o 18:00)