Hokej - 30.09.2021 20:18

Mal byť prísľubom pre draft NHL, vydáva sa radšej cestou influencera

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv

Konzervatívnejšie zmýšľajúci pamätník medzi športovými fanúšikmi neveriacky krúti hlavou nad tým, aké rozhodnutia niektoré nádejné hviezdy robia. Jedným z novších príbehov rozhodne je Nikita Popugajev, ktorý prešiel mládežou v CSKA Moskva, zahral si v kanadských mládežníckych ligách a vo svojich 22 rokoch je členom zostavy Neftechimiku Nižnekamsk. Pri mohutnej postave je stále veľmi obstojným technikom, čo mu dávalo slušné šance aj v profilige a od draftu 2017 naňho vlastní práva New Jersey. Popugajev sa však medzitým stal celkom populárnou postavou v ruskom prostredí sociálnych sietí a rozhodol sa, že kariéru bude budovať tam.

Bývalému mládežníckemu reprezentantovi Ruska sa KHL máli a väčší potenciál vidí vo svojej 22-tisícovej fanúšikovskej základni na Instagrame. Popis profilu si upravil na "bývalého hokejistu", fotiek vo výstroji pridáva málo a viac priestoru venuje svojmu psovi či ďalším voľnočasovým aktivitám. Vychádzajúc z reakcií na jeho koniec, až takej raketovej kariéry hokejistu sa zrejme nevzdáva. Pred piatimi rokmi panovalo presvedčenie, že bude draftovaný v prvom kole, no jeho kanadská anabáza skončila veľmi zle a po návrate do vlasti sa neuchytil v Diname Moskva ani v CSKA.

Jeho pád začal po prestupe z tímu Moose Jaw Warriors do Prince George Cougars. Dal tomu dva roky, no keď bola druhá sezóna horšia ako tá prvá, stratilo to zmysel. Devils mu síce dali nakrátko priestor v AHL, no jeho "pád" pokračoval cez moskovské kluby, Amur Chabarovsk a Nižnekamsk, kde sa to už rozhodol definitívne zabaliť. Pokiaľ by mu to náhodou ako influencerovi nevyšlo, je otázne, či sa bude mať kam vrátiť. Jeho otec Andrej by sa možno ešte vedel prihovoriť v Spartaku Moskva či v Petrohrade, kde v minulosti hrával.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora