Hokej - 07.10.2021 15:03

Capitals sa vracajú do akcie česko-slovenským derby

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: huste.tv

Po dvanásťdňovej omdlke sa do akcie vracajú hokejisti iClinic Bratislava Capitals v rámci nadnárodnej Ice Hockey League. Z pohľadu fanúšika pôjde o jedného z najatraktívnejších súperov, s ktorým sa v tejto sezóne konfrontujú a tešiť sa možno na česko-slovenské derby. Piatkový zápas zvedú proti Orlom Znojmo. Bratislavský celok potrápil koronavírus, pre ktorý museli stretnutia s Villachom aj Bolzanom hľadať náhradný termín. Absentovať však naďalej bude Peter Draisaitl, hlavný kouč tímu, a jeho miesto zajme viceprezident klubu Dušan Pašek. Klub o tom informoval vo svojej oficiálnej tlačovej správe a dodáva aj správy o viacerých absentujúcich mužoch.

Proti Znojmu nebude hrať osembodový Marc-Olivier Roy, skúsený ruský forward Nikolaj Žerdev, zadák Brett Carson či mladík Michal Mrázik. Ide o následky vírusu. "Všetci, ktorí absentujú, sú v poriadku, bez komplikácií a v najbližších dňoch sa im karanténa končí. Je to síce nepríjemná situácia, ale na nič sa nebudeme vyhovárať. Znojmo má dobré výsledky a kvalitný káder, ale my ideme bojovať a urobiť všetko pre úspech v historicky prvom česko-slovenskom derby v ICE Hockey League," hlási Dušan Pašek. Znojmo sa tento rok vrátilo do nadnárodnej súťaže a z doterajších šiestich duelov trikrát vyhralo a trikrát bolo zdolané. Klagenfurt pritom rozstrieľalo 6:0, Graz 9:3.

Krátko po tomto stretnutí budú Bratislavčania doháňať zápasový deficit. Už v nedeľu doma čelia Linzu a nasledovať bude nahustený program s tromi zápasmi v priebehu šiestich dní. Postupne proti Klagenfurtu, Salzburgu a Viedni. Na čele ligy je momentálne Fehérvár, ktorý v šiestich kolách našiel len jediného premožiteľa. Nasleduje pomerne nečakane Ľubľana a po nej Salzburg s Bolzanom, semifinalisti z minulého ročníka. Capitals sú na ôsmej priečke štrnásťčlenného poradia, no oproti väčšine súperom majú o jeden odohraný zápas menej.