Hokej - 18.10.2021 14:04

Slovan prvým slovenským klubom, ktorý prehral všetko

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Hokejisti Slovana Bratislava svoje účinkovanie v Champions Hockey League 2021/22 za vydarené považovať nemôžu. Ambícia napodobniť Nitru či Košice, ktoré v minulosti postúpili zo skupinovej fázy do vyraďovacích bojov, sa rozplynula v najkratšom možnom čase a dokonca ide o prvý slovenský klub, ktorý počas svojho pôsobenia v súťaži nezískal ani bod. Doteraz najhorším účinkovaním slovenského klubu v skupinovej fáze bol nitriansky jeden bod v ročníku 2015/16. Bratislavčania, ktorí do CHL pribudli dodatočne vďaka divokej karte po vyradení Junosti Minsk, padli dvakrát proti Třincu, Leksandu aj Fribourgu-Gotterón, pričom posledné kolo už absolvovali v oklieštenej zostave.

Skupina F mala veľkú kvalitu a zahŕňala popredný český, švédsky a švajčiarsky tím. Napriek tomu sa však očakávalo, že by nejaký ten bod HC Slovan ukoristiť mohol. Začal však neúspešnými návštevami Švédska a Švajčiarska, pričom úspešnejší nebol ani dvojzápas s Čechmi. V odvetnej fáze pritom už pôsobil bez šance na postup. Po dvoch prehrách s Leksandom (3:5 a 2:4) aj s Fribourgom (2:5 a 0:2) si chuť nenapravil ani proti Třincu a pred posledným zápasom sa obe strany dohodli, že v čase zápasu prioritizujú svoje pôsobenie v domácej súťaži a na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu sa ukázali na oboch stranách viacerí mladíci a debutanti. Oceláři i tak dianie pohodlne dotiahli do víťazného konca výsledkom 4:1.

Jediný slovenský zástupca v tohtoročnej pohárovej Európe tak končí bez bodu a s gólovou bilanciou 8:23. Horšie na tom bol tento rok len dánsky celok Sonderjyske Vojens. Ako vypočítal web Hokejportal.sk, od oživenia CHL v roku 2014 vyhrávajú slovenské kluby priemerne každé štvrté stretnutie. Z celkového počtu 52 duelov naši reprezentanti vyhrali len trinásťkráť a hoci by sme tam našli aj skalp českého, fínskeho či švajčiarskeho súpera, ide len o slabú útechu.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora