Hokej - 19.10.2021 19:52

Krištof splnil podmienku manželky a začal žiariť

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube
Kometa Brno - Bílí Tygři Liberec

Hokejový center Michal Krištof prestupoval počas leta z Kärpätu Oulu do Komety Brno ako výrazná a zvučná posila, no vo svojich úvodných desiatich dueloch ostal tejto povesti čosi dlžný. Trinásťnásobný majster Českej a Československej republiky sa celkovo v úvode ročníka trápil a pred 13. kolom proti Libercu patril medzi kvarteto najhorších. Ale dobre na tom nebol ani súper a práve Kometa sa dokázala chytiť. Všetko aj pričinením nitrianskeho odchovanca, ktorý zapadol do novovytvoreného prvého útoku s Andrejom Kollárom a Petrom Muellerom. Toto trio pripravilo všetky tri brnenské góly a v čase 23:10 sa svojho zásahu dočkal aj Krištof. Od tej chvíle to zrazu ide a patrí medzi opory tímu.

"Už pred zápasom sme si hovorili, že táto súťaž je príliš ťažká na to, aby sme si mohli dovoliť prehrať toľko zápasov a nechať si ujsť body. Šli sme do zápasu s Libercom s tým, že nič iné ako výhru nechceme," povedal autor víťazného gólu pre web Hokej.cz. Kľúčom, podľa neho, je zlepšená komunikácia. Hráči sa veľa rozprávajú o tom, čo jeden od druhého potrebuje a očakáva a výhra 3:1 nad strieborným tímom spred roka je toho výsledkom. "Potrebujeme zbierať body každý zápas. Niekedy sa o ne treba pobiť a od tohto sa musíme odraziť. Odohrali sme, podľa mňa, najlepší zápas v sezóne a ak to takto pôjde ďalej, nemáme sa čoho báť," dodal slovenský reprezentant. Neostalo pritom len pri slovách a Brno v nasledujúcom kole vyhralo v Kladne 6:5 po predĺžení a následne pokorilo Olomouc 4:1.

Tri víťazstvá sú už najdlhšou aktuálnou víťaznou šnúrou v lige. Na otázku, či mu po prvom góle padol kameň zo srdca, odpovedal veľmi vtipne a so smiechom: "Manželka mi pred zápasom hovorila, že ak nedám gól, nech sa ani nevraciam večer domov." V ostatných troch stretnutiach nakopil výbornú bilanciu 2+5 a v ofenzíve sa výrazne pričinil k tabuľkovému posunu nahor. Kometa Brno minulý rok po deviatom mieste zo základnej časti stroskotala vo štvrťfinále play-off. Aktuálnemu ligovému poradiu kraľujú Pardubice, pričom Juhomoravčania okupujú opäť pozíciu číslo deväť. Súťažný štart si pritom stihlo v českej lige pripísať už 36 Slovákov a najproduktívnejším z nich je zatiaľ třinecký Tomáš Marcinko so 14 bodmi v trinástich zápasoch.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora