Hokej - 20.10.2021 15:23

Novembrový Nemecký pohár ukáže viacerých reprezentačných debutantov

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: huste.tv/youtube
Craig Ramsay

Slovenskí hokejoví reprezentanti majú za sebou nabitý rok, ktorého súčasťou bola okrem svetového šampionátu aj olympijská kvalifikácia. Prvý reprezentačný turnaj novej sezóny už, podľa očakávaní, nebude o Petrovi Cehlárikovi, Liborovi Hudáčkovi, Petrovi Čerešňákovi či Branislavovi Konrádovi, ktorí naše mužstvo dotiahli do Pekingu. Šancu má dostať široké spektrum nových hráčov, ktorí doteraz s národným A-tímom veľa kontaktov nemali. Potvrdil to tréner Craig Ramsay, ktorý verí, že sa nové tváre v polovici novembra v Krefelde pobijú o jeho priazeň a teda aj miesto v zostave pre najbližšie roky.

Našimi súpermi budú postupne domáci hokejisti, Rusi a Švajčiari. "Vždy sa snažíme hľadať nových hráčov a popri nich mať chlapcov, s ktorými sme už predtým pracovali. Teraz to nebude inak. Mladíkov doplníme skúsenejšími, aby sme vytvorili vhodný mix. Hráčom dáme šancu, aby sa ukázali a dokázali, že chcú mať miesto aj v olympijskom tíme," povedal hlavný kouč, ktorý sa vrátil na Slovensko po zaslúženom oddychu na Floride. Hoci by sa zostava mala oproti olympijskej kvalifikácii líšiť, Ramsay verí, že úspech bude naďalej fungovať ako povzbudivý element. "Bolo to vzrušujúce podujatie. Stále som veľmi hrdý na celý tím i na spôsob, akým sa dal dohromady. Na skutočnosť, že chlapci boli ochotní prísť a stráviť čas v malej bubline. A že odhodlane bojovali," pochválil prístup opôr z európskych klzísk.

Pred februárovou kvalifikáciou sa okrem Nemeckého pohára Slováci zúčastnia aj podobne ladeného turnaja vo Švajčiarsku, ktorý už bude ostrou generálkou pred cestou do Číny. Krefeldské podujatie sa pritom v tejto podobe naposledy konalo pred dvomi rokmi a hoci naši reprezentanti ukoristili dva body za výhru po predĺžení nad domácimi, zvyšné dva duely prehrali a obsadili poslednú priečku. Rok 2020 priniesol konfrontáciu dvoch nemeckých výberov s lotyšským tímom, zatiaľ čo najaktuálnejší turnajový triumf Slovákov je z roku 2016.