Hokej - 09.11.2021 10:31

Šimona Nemca si bol pozrieť hviezdny detroitský skaut. Chváli celú generáciu

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: huste.tv

Počas nedeľného hokejového zápasu medzi Slovanom Bratislava a Nitrou sa medzi novinármi niesli intenzívne šumy o tom, že na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu je niekoľko amerických skautov. Nestáva sa často, aby si i našli čas na návštevu extraligového zápasu u nás, no jasne to dokumentuje, že Slovensko čaká možno historický draft NHL, v ktorom máme hneď tri nádeje do prvého kola NHL. Jedna z nich, obranca Šimon Nemec, bol v Bratislave opäť pod drobnohľadom a osobne si ho prišiel pozrieť aj Kris Draper. Bývalý útočník Detroitu Red Wings s viac ako 1300 odohranými duelmi v profilige veľké rozhovory neposkytoval, no netajil sa tým, čo je dôvodom jeho návštevy.

Sedemnásťročný obranca dospelo konštatuje, že severoamerické pohľady, ktoré sú na ňom zapichnuté, nerieši. Uškodil by len sám sebe a koncentruje sa na svoju hru. Slovensko malo naposledy draftovaného hráča v prvom kole v roku 2013 a od čias Marka Daňa sa teraz naskytajú ďalší vážni adepti s Nemcom, Jurajom Slafkovským či Filipom Mešárom. Všetkým trom dokonca skauti sľubujú oveľa svetlejšiu budúcnosť aká postretla trenčianskeho odchovanca. Ten osem rokov po svojom drafte už NHL nehráva a nastupuje za Ocelářov Třinec. Nitrianskeho obrancu vidia rôzne prognózy na štvrtom až jedenástom mieste, pričom s Fínom Bradom Lambertom by sa mohol preťahovať o post najvyššie vydraftovaného Európana.

Portál Športnet, napriek opatrnosti detroitského skauta, získal od Krisa Drapera aspoň zopár slov. "Vôbec nepôsobí nervózne. Dobre korčuľuje, má prehľad v hre. Celá generácia slovenských hokejistov z ročníka 2004 sa javí veľmi talentovane. Podrobne sme si ich všímali už na Hlinka-Gretzky Cupe, kde Slováci hrali vo finále. Síce ste tam nestačili na veľmi kvalitný výber Ruska, ale chlapci zanechali dobrý dojem," zhodnotil kanadský expert a štvornásobný víťaz Stanleyho pohára.