Hokej - 11.11.2021 09:01

Semifinále JOJ Slovenského pohára: v hre úradujúci šampión aj jeden druholigista

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: huste.tv

Nová televízna stanica JOJ Šport v septembri odprezentovala svoju užšiu spoluprácu so Slovenským zväzom ľadového hokeja, ktorej súčasťou je aj zastrešenie pohárovej súťaže. Tá prežíva svoj prvý ročník v obnovenej podobe, pričom nadväzuje na tradíciu z deväťdesiatych rokov. V hre ostali poslední štyri ašpiranti na zisk tejto trofeje a zloženie je zaujímavé. Nechýba počtom majstrovských titulov najúspešnejší tím v histórii, úradujúci šampión a dopĺňa ich ambiciózny extraligový nováčik aj druholigista, odhodlaný čoskoro sa vrátiť do elitnej spoločnosti. Semifinálové dvojzápasy poskladali dvojice HC Grotto Prešov - HKM Zvolen a Vlci Žilina - HC Košice.

Samotnej súťaži predchádzala mesiac trvajúca kvalifikačná fáza, ktorá z radov účastníkov druhej a tretej najvyššej súťaže doplnila dve štvorčlenné základné skupiny. Zoskupenie v "Áčku" pritom pomerne nečakane vyhral žilinský tím, ktorý mal na konte 6 bodov, rovnako ako druhý Zvolen a tretia Spišská Nová Ves. Poradie tak určili vopred stanovené podmienky s minitabuľkou vzájomných zápasov a z nej najlepšie vyšli Považania. Posledná bola Skalica bez získaného bodu. Poradie "Béčka" bolo jednoznačnejšie, pričom Prešov vyhral všetky tri svoje zápasy a spoločne s ním sa do vyraďovacej fázy pozrú šesťbodové Košice. Tretie Michalovce a štvrtý Martin sa s Pohárom rozlúčili.

Semifinálové konfrontácie vám ponúkne JOJ Šport v priamych prenosoch. Ako prvá sa o slovo prihlási prešovsko-zvolenská dvojica, ktorá hrá vo štvrtok od 17:30. V piatok o 16:00 nastúpi Žilina proti Košiciam. Oba tieto zápasy sa hrajú u mužstva, ktoré svoju základnú skupinu vyhralo, hoci vychádzajúc z konečného umiestnenia v sezóne 2020/21, ide o papierovo slabší tím. Semifinálové odvety zatiaľ presný dátum nepoznajú, no na programe budú počas decembrovej reprezentačnej prestávky (13. - 19.12.). Prešov a Zvolen pritom stihli v tejto extraligovej sezóne už jeden vzájomný zápas zohrať a po obrate na ľade súpera sa tešili "rytieri" spod Pustého hradu. Košice sa so Žilinou v súťažnom stretnutí stretli naposledy vo februári 2019. Východniari vyhrali 7:1, no v lete 2020 v prípravnom zápase mali po výsledku 6:3 navrch Vlci.