Hokej - 03.12.2021 21:28

Zápasu KHL prihliadali ťavy. Rusi prichystali nezvyčajný zápas

Huste Autor: Huste | Zdroj: huste.tv/Instagram

Kontinentálna hokejová liga už niekoľko rokov pracuje na projekte "World Games", v rámci ktorého sa jej súťažné zápasy hrajú mimo Ruskej federácie. Tohtoročná edícia sa však od tých predošlých značne líši a mimo zimného štadióna bude sprievodným programom jazda na ťave, brázdenie piesočných dún na bugine alebo slnenie sa v takmer 30-stupňových decembrových teplotách. Dejiskom zápasu medzi Avangardom Omsk a Kazaňou totiž boli Spojené Arabské Emiráty, konkrétne Dubaj. Aktéri duelu si podmienky nevedia vynachváliť. Ľadová plocha Coca Cola Areny bola údajne v perfektnom stave a skvelé sú aj podmienky, ktoré obom tímom pripravili.

Finančné možnosti a s nimi spojené zabezpečenie podmienok pre mužstvá sa s bežnými tripmi po východe Ruska nedajú porovnať. Otázne však bolo riešenie hokejových záležitostí. O Emirátoch sa totiž už nejaký čas šepká, že by mohli postaviť mužstvo do KHL a stať sa jej plnohodnotnou súčasťou. K dispozícii majú veľkú 17-tisícovú arénu a dovoliť by si zrejme vedeli priviesť aj veľmi zaujímavé akvizície. Prvý dojem by možno bol trochu nezvyčajný, ale to platilo aj o vstupe Vegas do NHL. Reálny vstup dubajského klubu do ruskej ligy zrejme ešte nejaký čas potrvá, avšak duel dvoch tradičných klubov je krokom týmto smerom.

"Spôsob, akým tu bolo všetko pripravené pred našim príchodom, je neskutočný. Ľad tu nie je o nič horší ako v arénach v KHL. Dokonca by som povedal, že je lepší ako v Balašiche, kde teraz hrávame," nechal sa počuť Bob Hartley, ktorý už štvrtý rok vedie Omsk. "KHL World Games" v minulosti našlo svoje dejisko v rakúskej Viedni či švajčiarskom Davose. Súčasťou prvého z nich bol aj bratislavský Slovan, no Arabský polostrov je v tomto smere niečím úplne odlišným.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa КХЛ (@khl)