Hokej - 12.12.2021 20:01

Peter Čerešňák znemožnil třineckého brankára strelou spoza červenej

Huste Autor: Huste | Zdroj: huste.tv/Twitter
HC Škoda Plzeň

Slovenský hokejový obranca Peter Čerešňák rozhodol nedeľný zápas českej hokejovej extraligy medzi Třincom a Plzňou. Hoci šlo o konfrontáciu dvoch mužstiev z popredia tabuľky, slovo si v rozhodujúcom momente vzal sviatočný strelec a celkom pobavil aj spôsob, akým sa tak stalo. Jeho nastrelenie od červenej čiary prekvapilo brankára Ondřeja Kacetla a zapadlo do jeho siete. Na kocke v tom čase svietilo 59:47 a Oceláři mali už pramálo času na odpoveď. 28-ročný zadák v rozhovoroch pre českých novinárov rozdával úsmevy a priznal, že v momente svojho "zakončenia" na gól vôbec nemyslel a využíval len možnosť spečatiť ubránené oslabenie.

Za stavu 2:2 totiž musela Plzeň v samom závere tretej tretiny absolvovať početnú nevýhodu, ktorú domáci nevyužili. Po buly v strednom pásme to Čerešňák chcel poslať čo najďalej od vlastnej bránky a nečakane rozvlnil sieť. "Nepočítal som s tým, že by to mohlo byť nejaké nebezpečné. Že z toho je gól, prekvapilo mňa, brankára aj všetkých ostatných ľudí na štadióne. Šťastie pre nás, že sme tým vyhrali zápas, pretože body z Třinca sa ľahko nevozia," spokojne konštatoval hrdina momentu. Paradoxom je, že brankár Kacetl dostal tento rok už druhý takýto bizarný gól od slovenského obrancu. V januári ho strelou cez celé klzisko nachytal Milan Jurčina.

Keďže z momentálne prvých troch tímov ligy až dva prehrali, Plzeň znížila svoje manko na lídra. Tým je naďalej Třinec, štyri body pred Hradcom Králové. Pardubice a Plzeň už majú citeľnú stratu, no zároveň pokojný odstup od ďalších prenasledovateľov. Štvrté miesto po základnej časti pritom hrá veľkú rolu pre nadstavbu. Tieto tímy majú istú účasť vo štvrťfinále play-off, zatiaľ čo piaty až dvanásty tím idú do osemfinálového predkola.