Hokej - 25.12.2021 14:13

Náš reprezentant sa už balil do Kazane, klub transfer náhle zrušil

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: huste.tv

Hokejista Peter Čerešňák už osem rokov pôsobí v najvyššej českej súťaži, kde sa stal oporou Plzne. Na prelome kalendárnych rokov však bol na spadnutie jeho veľký prestup a posilniť mal osemnásobného ruského šampióna. Situácia je však nakoniec úplne iná a aj ročník 2021/22 pravdepodobne odohrá u našich západných susedov. Konkrétne rokoval s tímom AK Bars Kazaň, ktorý si v najaktuálnejšej edícii bojov o Gagarinov pohár zahral konferenčné finále. Klub si na poslednú chvíľu zrejme do svojej defenzívy vyhliadol niekoho iného a 28-ročného rodáka z Trenčína upovedomil, že od dohody odstupuje.

"Počas decembrovej reprezentačnej pauzy sa mala dohoda dotiahnuť do konca. Už bolo všetko nachystané na prestup," prezradil českým novinárom. "Som sklamaný, ale nemohol som to ovplyvniť," dodáva na margo zrušeného prestupu do KHL, ktorá by bola len treťou európskou súťažou, ktorú v kariére mohol okúsiť. Po pôsobení v Dukle Trenčín už v juniorskom veku odišiel do kanadskej OHL, odkiaľ prešiel do Vítkovíc a neskôr Plzne. Účastník dvoch majstrovstiev sveta a jednej olympiády ďalej svoju situáciu pitvať nechcel. Nateraz ostáva v starých klubových farbách a koncentrovať sa bude na svoje výkony.

Len nedávno zaujal streleným gólom z vlastnej polovice proti Třincu, no výborné výkony podáva dlhodobo. Na konte má 29 kanadských bodov 33 zápasoch, čo z neho robí druhého najproduktívnejšieho hráča tímu a lídra produktivity celej extraligy medzi obrancami. "Aspoň na dva dni idem domov. Všetko máme prichystané. To je pozitívum, pretože inak by som už bol v Kazani. Teraz si môžem užiť Vianoce s najbližšími," našiel pre web Hokej.cz aspoň jedno pozitívum po zmarenom prestupe kariéry.