Hokej - 25.12.2021 20:19

Švajčiarski hokejisti sa vykúpali v nádrži počas zápasu

Huste Autor: Huste | Zdroj: huste.tv/Twitter

Že po bežnom súboji na mantineli skončí vo vani s vodou, s tým zrejme nepočíta žiaden hokejista. Takéto bizarné nešťastie sa však prihodilo dvojici mužov počas zápasu druhej švajčiarskej ligy medzi tímami HC Sierre a SC Langenthal. Štandardné dohranie súboja na bočnom mantineli totiž viedlo k náhlemu otvoreniu dvierok za nimi. Aby nešťastia nebolo málo, v tesnej blízkosti bola umiestnená nádrž so studenou vodou, ktorá pomáha s mrazením ľadu a rolba sa do nej vyprázdňuje.

Okamžite reagovali hráči z oboch strán, ktorí šokovaných mužov vyťahovali z neplánovaného kúpeľa. Boli potrební, pretože nádrž bola pomerne veľká, hlboká a v plnom výstroji sa z jej liezlo veľmi ťažko. Viedlo to aj k prerušeniu duelu, po ktorom bolo potrebné dvere lepšie zaistiť, aby sa podobná situácia už nezopakovala. Obaja boli v poriadnu a po vysušení a vymenení niektorých častí odevu boli schopní v zápase pokračovať. Usporiadateľom v kantóne Valais sa však napriek tomu pri schádzaní z ľadu zrejme ušlo zopár nepríjemných vyčítavých pohľadov alebo slov.

Favorizovaný Langenthal vianočný zápas na ľade súpera vyhral 3:2 a naďalej tak pracuje na svojej ambícii postúpiť do najvyššej súťaže. V druhej lige už nejaký čas patrí rozhodne medzi to lepšie a súťaž dokázal v rokoch 2017 aj 2019 vyhrať. Postup do trinásťčlennej National League (bývalej NLA) je však podmienený zvládnutou barážou. V nej mu najprv vystavila ráznu stopku v podobne 4-0 na zápasy Ambrio-Piotta a o dva roky neskôr do nej ani nenastúpil pre plánovanú rozsiahlu rekonštrukciu haly, ktorá pre najvyššiu švajčiarsku úroveň nebola spôsobilá.