Novinky - 23.06.2017 14:26

Skúsení hráči i nováčikovia. Česi merajú cestu na MS do Bratislavy

Huste Autor: Huste | Zdroj: inlinehokej.cz, huste.tv

Tréneri Luděk Brož a Jan Besser vybrali celkom štrnásť hráčov, zastúpenie má v tíme osem extraligových tímov. V bránke sa národný tím bude spoliehať na dvoch mladých gólmanov. Dvadsaťjedenročného Dominika Frodla z pražského Stormu dopĺňa ešte len osemnásťročný Daniel Huf zo Zlína.

V nominácii nájdeme tiež niekoľko hráčov, ktorí si zahrali aj na posledných majstrovstvách v roku 2015. Medzi nich patria aj nádejní mladíci Jan Zahradníček a Mikuláš Zbořil alebo už skúsení Zdeněk Kubica, Patrik Šebek a Pavol Strýček.

Prvýkrát na majstrovstvách sa objaví Jaromír Kverka, ktorý za Storm odohral premiérovú sezónu v extralige. Tá sa mu podarila natoľko, že zaujal trénerov, ktorí mu dali príležitosť. Výrazný bodový prísun sa bude očakávať od dvoch extraligových majstrov z Berouna. Petr Kafka až do konca bojoval o pozíciu najproduktívnejšieho hráča základnej časti, nakoniec len tesne skončil druhý, Jakub Petružálek má zase výrazné skúsenosti so svetovým šampionátom. Dvakrát sa totiž zúčastnil majstrovstiev v ľadovom hokeji.