Novinky - 15.06.2017 09:11

V nominácii tímu Slovenska na domáce MS len extraligisti

Huste Autor: Huste | Zdroj: sita, huste.tv

V nominácii slovenskej reprezentácie v in-line hokeji figurujú výhradne hráči z najvyššej domácej súťaže. Tréner Imrich Antal zverejnil menoslov v piatok predpoludním. Svetový šampionát v Bratislave sa začne v nedeľu 25. júna a vyvrcholí v sobotu 1. júla. Všetky stretnutia sa uskutočnia na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu. Na turnaji sa predstaví dovedna šestnásť národných tímov. Spoločná príprava slovenského tímu sa začne v pondelok 19. júna, vo štvrtok 22. júna si Slováci zmerajú sily v príprave s Nemcami. „Na tréningoch sa budeme venovať systému, chlapci sú na tom po kondičnej stránke dobre,“ povedal kouč Imrich Antal

MS v in-line hokeji sa v minulosti konali na Slovensku v roku 2007, slovenskí hráči si na nich vybojovali strieborné medaily, v doterajšej histórii ide o jediné cenné kovy pre Slovensko. Na Slovensku sa vtedy predstavilo mnoho hokejových hviezd, v domácom výbere hrali Ľubomír Višňovský či Richard Kapuš, ktorý bude teraz ambasádorom turnaja. „Všetkých srdečne pozývam na tento šampionát, ktorý sa bude konať v Bratislave. Stále rád spomínam na domáce MS, na ktorých sme získali striebro. Verím, že chlapci aj tentoraz budú bojovať o najvyššie pozície,“ hovorí Richard Kapuš. Zlato spred dvoch rokov budú obhajovať reprezentanti Kanady.

Nominácia slovenskej reprezentácie v in-line hokeji na majstrovstvá sveta v Bratislave (25.6. - 1.7. 2017, Zimný štadión Ondreja Nepelu):

Brankári: Vladimír Neumann (Red Rebel Mad Dogs Bratislava), Matej Kristín (Dubnica Wild Kings)
Obrancovia: Jakub Ručkay (Fevra Blue Vipers), Boris Erteľ (Red Rebel Mad Dogs Bratislava), Martin Kľučár, Miroslav Kristín, Ondrej Burzala (všetci Dubnica Wild Kings), Tomáš Jaško (Roller Hammers Bratislava)
Útočníci: Jozef Haring, Roman Šimunek (obaja Fevra Blue Vipers Bratislava), Filip Novák, Juraj Jurík, Peter Lichanec, Patrik Sabo (všetci Red Rebel Mad Dogs Bratislava), Denis Trenčan (Dubnica Wild Kings), Marcel Holovič (Trnava Warriors), Adam Šimonič, Juraj Prekop, Marek Horský (všetci Save Finance Bratislava)