Koronavírus - 09.02.2020 14:44

Nová posila Manchestru United necestovala na sústredenie kvôli koronavírusu

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Instagram/Soccer.nbcsports.com

Najnovšia posila Manchestru United Odion Ighalo má pomôcť tradičnému klubu strieľať góly a vyhrávať zápasy. Klub počas aktuálnej prestávky v najvyššej anglickej súťaži absolvuje sústredenie v Španielsku, na ktoré však nigérijský útočník necestoval. Dôvodom je šíriaci sa koronavírus.

Ighalo sa stal členom Manchestru United v posledný deň prestupového obdobia. Do Anglicka prišiel na hosťovanie z čínskeho klubu Šanghaj Šenhua a tak sa v posledných štrnástich dňoch nachádzal v Číne, kde prevláda smrtiaci koronavírus. Keďže nová posila "červených diablov" už zarezáva na Britských ostrovoch, tréner Ole Gunnar Solskjaer nechcel nič riskovať: „Odion zostal v Manchestri, pretože počas uplynulých štrnástich dní prišiel z Číny. Nie sme si istí či by mu kvôli situácii v Číne povolili návrat do Anglicka, ak by krajinu opäť opustil. Zostal teda s osobným trénerom a individuálnym programom v Anglicku,“ potvrdil kormidelník Manchestru.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Here he is! ?? ‬

Príspevok, ktorý zdieľa Manchester United (@manchesterunited),

Nová akvizícia aktuálne ôsmeho tímu Premier League má poriadne bohatý futbalový životopis. Počas svojej kariéry vystriedal hneď niekoľko klubov, keď pôsobil napríklad v Nórsku, Taliansku či Španielsku. Známy je tiež z pôsobenia v anglickom Watforde a posledné tri roky strávil práve v Ázii. Jeho príchodom sa má vytvoriť konkurencia na hrote útoku "červených diablov". V posledných troch ligových stretnutiach Manchester neskóroval a najbližšie ho čaká súboj na Stamford Bridge s domácou Chelsea. Hneď v ďalšom kole United doma privíta Watford, čo by pre Ighala bol mimoriadne pikantný súboj.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora