Koronavírus - 28.02.2020 20:01

Koronavírus priviezli do Valencie fanúšikovia z Ligy majstrov

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv

Mnohí tvrdia, že netreba šíriť paniku, iní pre koronavírus priam šalejú. Mnohé organizácie upozorňovali, že by mali ľudia dôkladne zvážiť návštevu krajín, ktoré hlásia prvé prípady tejto nákazy a varovania sa týkajú aj futbalových zápasov. Cesta do talianskeho Bergama nedopadla ideálne pre fanúšika španielskej Valencie, ktorý spôsobil svojmu mesto prvý potvrdený prípad choroby.

Pred deviatimi dňami hral španielsky celok prvý osemfinálový duel Ligy majstrov na pôde talianskej Atalanty a prehral 1:4. Na tribúne nechýbali ani priaznivci "Los Che", a to v takmer trojtisícovom počte. V smutnej nálade sa vrátili z epicentra tohto vírusu na Apeninskom polostrove, ktorým je mesto Bergamo, a u jedného z výletníkov sa po pár dňoch začali prejavovať príznaky. Šlo o novinára, ktorý tradične cestuje s fanklubom a mediálne pokrýva zápasy tohto klubu.

Je navyše veľmi pravdepodobné, že chorobu nevedomky rozšíril už počas samotnej cesty bez toho, aby sám vedel, že je nakazený. Vo fanklube preto nastal poriadny chaos. Netrpezlivo sa očakávalo, aké opatrenia vydá vedenie klubu. Talianske tímy boli nútené odohrať svoje zápasy pred prázdnymi tribúnami, no FC Valencia k tomu zatiaľ nepristúpila. Zrušila len všetky nešportové akcie v meste, vrátane predzápasovej tlačovej konferencie k duelu s Betisom. V regióne navyše hlásia už osem nakazených a opatrenia sa budú zrejme kopiť.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora