Koronavírus - 04.03.2020 18:23

Lipsko z obavy o koronavírus vyhodilo japonských fanúšikov

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Twitter

Neprepadnúť panike z koronavírusu nie je jednoduché a s problémami sa pasujú aj niektoré športové kluby. Rozruch vyvolal príbeh japonských futbalových fanúšikov v Lipsku, ktorých mali z bundesligového zápasu vyhnať len preto, že sú z Ázie a môžu byť nakazení. Stalo sa tak počas ligového súboja proti Leverkusenu a hoci to vedenie vysvetlilo ako bezpečnostné opatrenia, zrejme bude musieť ku svojmu kroku pridať viac argumentov.

Atraktívny duel dvoch tímov z prvej bundesligovej päťky lákal aj fanúšikov z cudziny, no na tých japonských si posvietili usporiadatelia. Viacerých z nich v úvodných minútach na tribúnach vypátrali a odviedli. Cez Twitter sa potom podelili o nepekný zážitok, pričom prístup a vysvetlenie ochrankárov bolo rôzne. Pri kontrole vstupeniek ich do Red Bull Areny bez akéhokoľvek zaváhania vpustili, no kým sa rozbehla poriadna akcia na trávniku, prišli si ich vyzdvihnúť. V niektorých prípadoch bolo vysvetlenie, že je daný fanúšik nakazený vírusom, v iných vyvedenie sprevádzali ospravedlňujúce slová a odvolávanie sa na nariadenie vedenia klubu.

"Po zistení tohto omylu, by sme sa radi ospravedlnili. Snažíme sa skontaktovať s poškodenými fanúšikmi a radi by sme ich pozvali na náš najbližší domáci zápas," uviedlo vo svojej oficiálnej reakcii RB Lipsko. Narýchlo prijaté opatrenia si mala bezpečnostná služba vyložiť nesprávne a namiesto sprísnenej kontroly fanúšikov z Číny a Kórejskej republiky, začali z tribún odvádzať kohokoľvek, kto sa im podobal na obyvateľa niektorej z týchto krajín.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora