Koronavírus - 11.03.2020 15:44

Šľachetné gesto fanúšikov Atalanty. Peniaze zo vstupného darovali na boj proti koronavírusu

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/DailyMail

Dlhšie pred včerajším odvetným súbojom Ligy majstrov UEFA medzi Valenciou a Atalantou bolo jasné, že sa zápas odohrá bez divákov. Môže za to naďalej šíriaci sa koronavírus, ktorý postihol už niekoľko európskych krajín. Najhoršie je na tom práve Taliansko s tisíckami nakazených, no práve fanúšikovia klubu z Bergama ukázali, že majú srdce na správnom mieste. Peniaze z vráteného vstupného totiž darovali talianskym nemocniciam na boj proti koronavírusu.

Celková čiastka, ktorú fanúšikovia vyzbierali činila až 40-tisíc eur. Tieto peniaze dostali priaznivci Atalanty späť po tom, čo si zakúpili vstupenky na odvetný súboj svojho tímu v španielskej Valencii. Ten sa totiž hral pred prázdnymi tribúnami a hráči si dokonca ani nepodali ruky na znak prevencie pred nebezpečnou chorobou. Fanúšikovia z Talianska však napriek neúčasti na zápase ukázali, že chcú bojovať proti koronavírusu a týmto gestom tak vyvolali množstvo pozitívnych reakcií vo futbalovom svete.

Okrem dobrého pocitu z vykonaného skutku sa však môžu tešiť aj z historického postupu svojich miláčikov do štvrťfinále. Atalanta si v osemfinále poradila s Valenciou po dvoch gólových prestrelkách. Úvodný duel sa skončil víťazstvom tímu z Bergama v pomere 4:1, zatiaľ čo v odvete padli ešte o dva góly viac. Taliansky klub v nej opäť zvíťazil, tentokrát 4:3 k čomu najväčšou mierou prispel slovinský zakončovateľ Josip Iličič. Ten zaknihoval všetky štyri góly svojho tímu a zariadil tak pomerne pohodlný postup do ďalšieho kola.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora