Koronavírus - 12.03.2020 16:04

Veľká cena Austrálie v ohrození! Člen jedného z tímov je nakazený koronavírusom

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Instagram

Víkendová Veľká cena Austrálie seriálu Formuly 1 je ohrozená. Dnes totiž uzrela svetlo sveta informácia, na základe ktorej sa McLaren nezúčastní súťažného víkendu. Dôvodom je koronavírus, ktorým sa nakazil jeden z členov tímu. Nateraz zostáva otázne či sa podujatie vôbec uskutoční.

Okrem člena stajne McLaren boli na koronavírus testovaní aj zástupcovia tímu Haas. U nich sa však nákaza nepotvrdila. Všeobecne však panujú obavy z uskutočnenia úvodnej Veľkej ceny novej sezóny. Na tlačovej konferencii to potvrdil aj úradujúci šampión Lewis Hamilton: „Som veľmi, veľmi prekvapený, že sme vôbec tu. Podľa mňa je šokujúce, že tu teraz všetci sedíme a že je tu toľko fanúšikov. Celý svet reaguje, Trump zakázal prílety z Európy, NBA je prerušená...,” rozhorčene reagoval.

Zároveň však dodal, že príčina prečo sú jazdci v dejisku je jasná: „Peniaze vládnu svetu. Viac k tomu nemám čo dodať.” Hamilton medzičasom na svojom instagramovom profile pridal príspevok, v ktorom tvrdí, že by najradšej nevyšiel zo svojej hotelovej izby. Organizátori tak zrejme budú musieť zvážiť, či Veľkú cenu zorganizujú alebo nie. V tejto chvíli nie je nič isté, no na základe celosvetových opatrení by prípadné zrušenie pretekov bolo zrejme najlepším riešením.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Carlos Sainz (@carlossainz55),

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora