Koronavírus - 12.03.2020 19:18

NHL dočasne prerušená kvôli koronavírusu

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: huste.tv

Očakávané sa stalo skutočnosťou. Zámorská National Hockey League (NHL) dnes na svojich sociálnych sieťach vydala oficiálne vyhlásenie, v ktorom oznamuje, že liga sa kvôli šíriacemu koronavírusu prerušuje. Pridáva sa tak k ďalším športovým súťažiam, ktoré prerušili, či dokonca predčasne ukončili sezónu.

"Pri súčasnom vývoji šírenia koronavírusu, po konzultácii so zdravotnými expertmi a konferenčnom hovore Rady guvernérov, NHL dnešným dňom pozastavuje sezónu 2019/2020," píše sa vo vyhlásení komisára NHL Garyho Bettmana. "NHL sa snažila postupovať podľa nariadení zdravotných expertov a pripravovala sa na akýkoľvek možný scenár. Po včerajšom oznámení, že hráč NBA bol pozitívne testovaný na koronavírus, a skutočnosti, že ligy zdieľajú mnohé štadióny a šatne, v súčasnosti nie je vhodné, aby sa v zápasoch pokračovalo," uvádza sa ďalej vo vyhlásení.

"Budeme sa riadiť ďalšími zdravotníckymi nariadeniami, podporovať hráčov a členov komunity NHL, aby prijali všetky predbežné opatrenia, vrátane karantény, ak by bola vhodným riešením. Našim cieľom je pokračovať ihneď, akonáhle to bude možné. Ďakujeme fanúšikom NHL za trpezlivosť, a dúfame, že ostanete zdraví," píše sa v závere ligového stanoviska.

Základná časť NHL sa mala pôvodne skončiť 4. apríla. O dva dni neskôr mali začať boje v play-off. Ako a za akých podmienok sa dohrá zvyšok základnej časti, resp. ako sa bude hrať vyraďovacia fáza, momentálne jasné nie je.