Koronavírus - 13.03.2020 08:00

Tréner Arsenalu Arteta má koronavírus. Premier League môžu stopnúť

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: huste.tv

Tím anglickej Premier League Arsenal vo štvrtok večer na svojej webovej stránke informoval o tom, že tréner A-tímu Mikel Arteta bol pozitívne testovaný na koronavírus. Londýnsky klub v dôsledku toho uzatvára svoje tréningové strediská a posiela hráčov a trénerov, ktorí boli s Artetom v blízkom kontakte, do karantény.

„Je to veľké sklamanie. Po tom, čo som sa necítil dobre, som sa nechal vyšetriť,“ cituje Artetu oficiálny klubový web, „vrátim sa späť, akonáhle to bude možné.“

Vedenie Arsenalu uvádza, že vyliečenie trénera A-tímu je momentálne ich najväčšou prioritou. „Myšlienkami sme s Mikelom, ktorý je sklamaný, ale v dobrej nálade. Aktívne komunikujeme s dôležitými ľuďmi, aby sme situáciu správne vyriešili. Tešíme sa na návrat do tréningov a zápasov hneď, ako budeme môcť," píše sa na stránke klubu.

Sobotňajší zápas 30. kola Premier League Arsenalu s Brightonom už odložili. Hoci včera po tlačovej konferencii britského premiéra Borisa Johnsona, reagujúceho na vývoj COVID-19 v ostrovnom kráľovstve, vedenie ligy oznámilo, že v zápasoch plánuje bez akýchkoľvek obmedzení pokračovať, je na dnes zvolané mimoriadne stretnutie. Na ňom sa rozhodne, ako bude Premier League pokračovať ďalej.