Koronavírus - 21.03.2020 12:02

Tatar aj Čech povýšili koronachallenge na novú úroveň

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Instagram

Aj športovci sa snažia krátiť svoj čas v karanténe rôznym spôsobom a dá sa očakávať, že sociálnymi sieťami sa pomerne rýchlo začnú šíriť instagramové výzvy vo veľkom. Prvou z kategórie "corona challenge" bolo žonglovanie s toaletným papierom, ktorý by sa v dohľadnej dobe mohol stať nedostatkovým tovarom. Výzvu prijali hviezdy hokejového, tenisového aj futbalového sveta. Kým futbalisti ukazujú svoje žonglérske schopnosti a nie vždy úspešne, hokejisti predvádzajú s rolkou efektné kúsky na čepeli aj rukoväti. Niektorí sú však univerzálmi a problém im nerobí papier udržať vo vzduchu nohami ani hokejkou.

Dôkaz ponúkol hokejista Tomáš Tatar, ktorý je momentálne hráčom Montrealu Canadiens s kontraktom platným do leta 2021. Aj ten ostal pre prerušenie profiligy zatvorený vo svojom dome a dĺžka týchto opatrení známa nie je. Ťažkú hlavu si však zatiaľ z toho nerobí a svojim 214 tisíckam followerov sa na sociálnej sieti pravidelne hlási. Najnovším príspevkom bolo už opísané žonglovanie. Rolku najprv šiestimi kopmi udržal vo vzduchu, potom už prišla na rad hokejka, na ktorej má techniku predsa len lepšiu. V závere videa bekhendom toaletný papier odpratal zo záberu a vytvoil tým podmienky pre zlepenie jeho "minivystúpenia" s množstvom ďalších športovcov po celom svete.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Tomas Tatar (trto90) (@tomastatar90),

Podobným spôsobom sa predviedol aj brankár Petr Čech, ktorý má za sebou bohatú futbalovú kariéru so 124 reprezentačnými štartami za Českú republiku, jedenásť rokov odchytal vo farbách Chelsea, štyri za Arsenal a keď po ročníku 2018/19 ukončil profesionálnu kariéru, postavil sa aj do hokejovej bránky. V poloexhibičnom duchu si zopár štartov pripísal za britský Guildford Phoenix a zaradil sa medzi športovcov, ktorí sa predviedli na viacerých športoviskách. Vidieť to aj na práci s toaletným papierom. Ten, podobne ako Tatar, dokázal nejaký čas udržať vo vzduchu nohami aj brankárskou hokejkou. Ako to už pri podobných challengoch býva, výzvu dostali aj ďalší. Slovenský reprezentant dal za úlohu predviesť sa napríklad aj Mariánovi Hossovi, Mariánovi Gáboríkovi či Richardovi Pánikovi.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora