Koronavírus - 26.03.2020 19:13

Reina opísal boj s koronavírusom: ako obiehanie vlaku okolo hlavy

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

"Mladý zdravý človek sa nemusí cítiť ohrozený a v bezpečí by sa mali držať starí ľudia." Ak by Pepe Reina pred pár dňami dostal pod ruku človeka, ktorý šíri podobný názor, asi by mu veľmi ostro vysvetlil, že sa mýli. Španielsky futbalový brankár má za sebou súboj s novým Covid-19, aspoň sa toho domnieva, a s médiami sa podelil o svoje skúsenosti a postrehy z tejto nepríjemnej choroby. Jej priebeh opisuje ako bezvládne ležanie s pocitom, akoby mu okolo hlavy neustále behal nákladiak alebo vlak. Zároveň poprial veľa síl a vzdal hold všetkým ľuďom, ktorí sa napriek prijatým opatreniam nakazili a s vírusom sa museli rovnako popasovať.

"Bol som infikovaný počas minulého týždňa a bolo to nesmierne ťažké obdobie. Ľudí tu netestujú, kým sa necítia mimoriadne zle, tak som bol férový a ostal som v domácej liečbe. Komunikoval som s doktormi, ktorí mi potvrdili, že sú to symptómy koronavírusu. Mal som horúčky, kašľal som a zle sa mi dýchalo," opísal majster sveta z roku 2010 niekoľko dní, ktoré ho zložili do postele. Momentálne žije v anglickom Birminghame a pre jeho chorobu sa na dva týždne dostala do izolácie aj rodina. Španiel zároveň apeluje na vládu, aby sprísnila opatrenia a aspoň čiastočne odčinila neskorú reakciu.


37-ročný Španiel začínal v Barcelone a prešiel si aj Villarrealom, Liverpoolom, Neapolom alebo AC Milánom

Zároveň sa obrátil aj na ľudí, ktorí sa nielen v Británii odmietajú zmieriť s nutnosťou domáceho zatvorenia. "Ja nemôžem hovoriť o utrpení. Mám to šťastie, že sa už cítim dobre a máme veľký dom so záhradou. Viem, že pre mnohých je táto situácia extrémne náročná, ale treba byť maximálne trpezlivý počas tohto mesiaca a pol. Myslím na ľudí, ktorí žijú v malom byte a majú dve alebo tri deti. Je to ťažké a sú skutočnými hrdinami," zložil poklonu. Podľa neho súčasná situácia formuje ľudí, ktorí sú a budú schopní dodržovať prísne pravidlá a aj vďaka tomu sa vírus podarí zdolať skôr: "Covid-19 odíde a my po ňom zostaneme silnejší. Som si istý!"

Dlhým príhovorom neobišiel ani svoje živobytie. "Treba byť veľmi opatrný, keď sa hovorí o dátumoch. Posunulo sa EURO aj OH, čo dáva viac času na eventuálne dohranie sezóny. Rozumiem, že je tam veľa záujmov a veľa zahrnutých peňazí, ale popri futbale je tu množstvo ďalších aspektov ekonomiky, ktorá bude pre súčasnú situáciu trpieť. Futbal momentálne nie je tou najdôležitejšou témou," skonštatoval seriózne a svoje vyventilovanie názorov zakončil odľahčene. Vysmial ľudí, ktorí nakupujú ako pred apokalypsou a pobavil sa aj na téme nakupovania ton toaletného papiera: "Viem, že je to nutnosť, ale máme päť detí a nepociťujeme problémy,"

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora