Koronavírus - 30.03.2020 18:23

Dve turecké futbalové legendy zvádzajú tuhý boj s koronavírusom

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Počet obetí koronavírusu v Turecku sa dostal na trojciferné číslo a zasiahnutá bola aj futbalová obec. Fanúšikovia sa boja hneď o dve veľké osobnosti, ktoré si svoje meno budovali najmä na prelome milénií. Infikovaný je brankár Recber Rüstü aj tréner Fatih Terim. Oboch pôsobenie je späté s národným tímom a okrem toho si kariéru budovali aj v popredných nielen tureckých mužstvách. Podľa medializovaných informácií, vážny je najmä stav 46-ročného gólmana, ktorý sa pasuje s ťažšou formou ochorenia a príznaky uňho vyeskalovali veľmi rýchlo. Uznávaný tréner, hoci je o dvadsať rokov starší, je na tom lepšie.

120násobný reprezentant Rüstü je klubovou legendou vo Fenerbahce aj Beskiktasi a do povedomia širokej verejnosti vstúpil najmä fantastickými výkonmi na MS 2002, kde Turecko vybojovalo historicky najlepšie umiestnenie - bronz. Rovnako sa Turci umiestnili aj o rok neskôr v Pohári konfederácií a v roku 2008 si zahrali semifinále európskeho šampionátu, v ktorom podľahli Nemecku 2:3. Aj vtedy hájil ich bránu rodák z Antalye.

Hoci bola správa o ochorení slávneho brankára prezradená už dávnejšie, aktualizáciu o náhle zhoršenom zdravotnom stave prezradila jeho manželka Isil. "Rada by som priniesla lepšie správy, ale nechcem písať niečo, čo nie je pravdivé. Môj manžel je hospitalizovaný s diagnózou Covid-19. Všetko bolo v poriadku, až sa náhle objavili symptómy. Potom to už bolo veľmi rýchle, som stále v šoku," napísala na svoj instagramový profil. Testovaná pritom bola aj ona a deti, no mali negatívny výsledok. Informácie o Fatihovi Terimovi sú aktuálnejšie. Ide o aktívneho trénera Galatasarayu. Najvyššia turecká súťaž patrila medzi posledné prerušené a Istanbulčania hrali ešte 15. marca domáce derby proti Besiktasu, hoci bez divákov.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora