Koronavírus - 02.04.2020 22:58

Boateng šiel navštíviť chorého syna, neminula ho pokuta

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/sita

Karanténne opatrenia sú nastavené prísne, striktne a bez výnimiek. Či už situačných alebo osobných. Na vlastnej koži to spoznal nemecký futbalista Jérome Boateng, ktorý sa napriek zákazu vydal preč zo svojho bydliska a navštíviť šiel svojho chorého syna. Interné nariadenia v Bayerne Mníchov pritom všetkým hráčom v klube zakazujú akékoľvek väčšie vzdialenie sa od svojho domova a klub sa tak snaží ísť príkladom v prevencii proti šíreniu koronavírusu. 31-ročný rodák z Berlína o svojej ceste neinformoval svojho zamestnávateľa, konal svojvoľne a bol za to potrestaný finančnou pokutou.

Nezverejnená čiastka poputuje do mníchovských nemocníc, aby pomohla v boji proti pandémii. S tým Boateng zásadný problém nemá, avšak nestotožňuje sa s princípom toho, že bol potrestaný. "Viem, že to bola chyba, keď som neinformoval klub o mojej ceste. V tom momente som však mal v hlave iba môjho syna, ktorý na tom nebol dobre zdravotne. Keď syn zavolá otcovi, tak samozrejme idem bez ohľadu na to, kedy sa tak udeje! Koniec koncov, keďže ide o môjho syna, tak prijímam každý trest. Chcem vidieť, ktorý otec by v takom momente nešiel za svojím potomkom, v mojom prípade štvorročným synčekom," reagoval pre denník Bild.

Vedenie mu pritom nevyčíta návštevu dieťaťa a s najväčšou pravdepodobnosťou by mu pri takejto žiadosti vyhovelo. Problém však je v tom, že sa nespýtal a v prípade nepotrestania by mohol vzniknúť nechcený precedens v tom, že hráči budú sami vyhodnocovať, kedy majú vážny dôvod na vycestovanie. "Tým, že sa vzdialil od svojho bydliska, konal Boateng v rozpore s nariadeniami klubu. Tie upravujú správanie sa hráčov FC Bayern v súčasnej situácii a sú v súlade s požiadavkami na obmedzenie pohybu platnými v Bavorsku a zároveň odporúčaniami zdravotníckych orgánov," píše sa v oficiálnom odôvodnení trestu 76násobného nemeckého reprezentanta, ktorý v Bayerne pôsobí od leta 2011.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora