Koronavírus - 03.04.2020 13:04

Greguš v minnesotskej izolácii trénuje ešte intenzívnejšie

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/sita

U nás sa venujeme primárne pozastaveným európskym športovým súťažiam, no tie stoja aj na ostatných kontinentoch, v niektorých prípadoch aj so slovenskými reprezentantmi. Futbalista Ján Greguš je členom kádra Minnesoty United v MLS a bez zápasového štartu je už takmer štyri týždne. Jeho tím vstúpil do novej sezóny dvomi víťazstvami, no potom koronavírus pozastavil aj túto ligu a od tej chvíle je na zodpovednosti každého hráča, aby sa udržoval v kondícii.

Reprezentačný záložník sa zdržiava v domácom americkom prostredí a netrpezlivo očakáva novšie informácie. Američania ligu zatiaľ len pozastavili a sú odhodlaní dohrať ju v plnom rozsahu. "Doma sme zatiaľ dva týždne. Ešte minimálne tento nebudeme mať spoločné tréningy. Všetci však máme od klubu tréningové programy, či už behy alebo posilňovňu. Každý túži, aby bolo všetko v poriadku. Osobne trénujem možno ešte viac ako predtým," opísal svoj denný režim v krátkom rozhovore pre agentúru SITA.


29-ročný útočník sa v poslednom odohranom zápase činil. K výhre nad San Jose 5:2 prispel gólom a dvomi asistenciami

Nitriansky rodák sa nachádza v krajine, ktorá momentálne drží nechcené prvenstvo v počte nakazených obyvateľov a situáciu vníma aj v každodennom živote: "Okrem potravín a bánk je všetko zatvorené. Keď potrebujeme, môžeme vyjsť do obchodu a nakúpiť si potraviny. Celkovo sa však ľudia príliš vonku nezdržiavajú, keď nemusia," Nariadenia o obmedzeniach pohybu a stretávania prišli v čase, keď už bežal zápasový program, navyše panuje odhodlanie obnoviť ho. Greguš je preto ďaleko od svojich blízkych a na návrat priestor nie je. "Našťastie, v dobe internetu nie je ťažké spojiť sa s rodinou alebo kamarátmi, kedykoľvek to potrebujem. Verím, že všetci budú naďalej v pohode a vychutnajú si čas, keď môžu byť doma," dodáva optimisticky.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora