Koronavírus - 09.04.2020 08:06

El Clásico legiend hneď po koronakríze. Organizátorom bude Casillas

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Čo by jeden dal za to, aby si mohol ešte raz pozrieť klasické El Clásico so Xavim, Iniestom, Puyolom, Ronaldinhom, Alonsom, Casillasom či Raúlom? Onedlho by sa to mohlo stať skutočnosťou. S nápadom prišiel bývalý brankár Madridčanov Iker Casillas, ktorý na Twitteri prezentoval myšlienku, že by rád pripravil charitatívne poňaté derby dvoch najslávnejších španielskych mužstiev a na trávnik by pritom vybehli aj najväčšie hviezdy minulého desaťročia. Pozitívne odpovede na seba nenechali dlho čakať.

Dátum stretnutia ešte vypísaný nebol, no predstava je taká, že by sa tak malo stať krátko po pominutí pandémie. Vyzbierané financie poputujú práve do najviac postihnutých a zdevastovaných oblastí, akých je na Pyrenejskom polostrove neúrekom. Prvopodstatu nápadu priniesla samotná La Liga, ktorá zdieľala video s highlightami Xaviho Hernándeza. Carles Puyol ho zdieľal s dodatkom, že bolo obrovským pôžitkom sledovať jeho výkony. Casillas mu odpovedal, že by si to mohli spoločne pripomenúť.

"Keď sa táto nočná mora s koronou skončí, mohli by sme dať dokopy všetky legendy starých čias a zahráme si El Clásico. Všetky vyzbierané peniaze venujeme tým, ktorí najviac trpia," zhrnul myšlienkové pochody majstrov sveta z roku 2010 Casillas. Pozitívna odpoveď okamžite prišla od Puyola aj Iniestu a zbierať sa bude ďalej. Dvojica ikonických stredopoliarov bez pochýb zmobilizuje starú barcelonskú partiu, kým bývalý brankár bude mať na starosti madridskú časť.


Najaktuálnejšie ligové El Clásico sa hralo 1. marca a Real v ňom zdolal Barcelonu 2:0

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora