Koronavírus - 13.04.2020 22:01

Nebyť koronavírusu, Real by dnes zrejme mal podpísanú megaposilu

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Vplyv a následky koronavírusu bude zrejme veľká téma aj po návrate hráčov s fanúšikmi na športoviská, no menej sa vie o prestupoch, ktoré sa pre pandémiu neuskutočnili alebo oneskorili. Jedným takým je vraj aj transfer Kyliana Mbappého z PSG do Realu Madrid, pričom španielsky tím verí, že ostane len pri "zdržaní". Informáciu francúzskym médiám prezradil Jérome Rothen, ktorý ako hráč šesť rokov v metropole Francúzska pôsobil. 21-ročný útočník mal podľa jeho slov už hľadať vhodné ubytovanie v novom pôsobisku a učiť sa základy španielčiny.

Posilnenie ofenzívy je v Reale Madrid dlhodobou témou a médiá chŕlili predovšetkým mená ľavých krídelníkov ako Neymar, Sterling či Mané. Voľba nakoniec padla na Mbappého, ktorý je schopný hrať na hrote, no vďaka svojej rýchlosti dokáže byť úderný aj z krajov. Rothen tvrdí, že v PSG považovali odchod tejto hviezdy za hotovú vec, čakalo sa už len na podpis a informácia mohla byť zverejnená. Zastavenie života celosvetovou pandémiou to však oddialilo. Napriek tomu sa domnieva, že v súčasnom klube už zmluvu nepredĺži a poberie sa na Santiago Bernabeu.

Hoci viacerí predpovedajú, že prestupy za desiatky miliónov eur po ustálení ekonomickej situácie tak skoro pribúdať nezačnú, "kráľovský klub" má na veci trochu iný pohľad. Ak by to nevyšlo s Francúzom, pripravená údajne bola alternatíva v podobe Erlinga Haalanda, ktorý po prestupe zo Salzburgu dokazuje svoje mimoriadne kvality aj v Dortmunde. Zároveň bude práve tento klub jedným z topfavoritov na zisk Cristiana Ronalda, pokiaľ sa naplnia hrozivé scenáre v Juventuse a finančná situácia klub prinúti zbaviť sa najväčšej hviezdy tak, ako bolo avizované.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora