Koronavírus - 17.04.2020 16:41

Park princov sa stal dobročinným stravovacím zariadením

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Twitter

Pokiaľ ide o ľudské životy, šport sa stáva malichernosťou a pomyselnú vedľajšiu úlohu ochotne prijímajú aj najväčšie kluby sveta. Parížsky futbalový Park princov, domovský stánok PSG, sa stal v tomto období stravovacím hotspotom pre lekárov. V úzkej spolupráci s osemnásobným šampiónom vzniklo dobrovoľnícke zoskupenie Jedlo z ulice v pohybe, ktoré zabezpečuje rozvoz porcií do siedmich nemocníc v metropole Francúzska.

Prvá úspešne rozvezená várka bola zrealizovaná pred týždňom, stretla sa s veľmi pozitívnou odozvou a odvtedy niekoľko nákladných áut pendluje medzi štadiónom a nemocnicami, aby aspoň takýmto spôsobom posilnili bojovníkov v prvej línii. Približne 1200 porcií sa pripravuje priamo v klubovej kuchyni PSG a kuchári majú k dispozícii všetky potrebné vymoženosti tohto bohatého celku. Ide pritom o dve teplé jedlá denne - obedy a večere.

Veľké poklony všetkým zdravotníkom skladal cez sociálne siete aj Nasser Al-Khelaifi, ktorý o nich ohovorí ako o skutočných hrdinoch, ktorí by si zaslúžili veľký a neutíchajúci aplauz. Francúzsko je pritom štvrtou najmasívnejšie zasiahnutou krajinou sveta a počty potvrdených prípadov ochorenia Covid-19 sú tam porovnateľné s Talianskom či Nemeckom.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora