Koronavírus - 18.04.2020 17:41

Pravidlá platia pre každého! Rúško dostal aj štvormetrový Maradona

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Twitter

Masové nosenie rúšok platí aj v Argentíne. Pri teplotách blížiacich sa 30 stupňom Celzia to rozhodne nie je pohodlné ani príjemné, ale pokiaľ chcú ľudia vyššie letné teploty tráviť bez šíriacej sa pandémie a s otvorenými reštauráciami, barmi a plážami, musia to vydržať. Všetci.

Iniciatívy, ktoré sa snažia ľudí presvedčiť, aby sa správali tolerantne a odporúčania dodržovali, prešli od vecných argumentov aj k okázalým činom. Popri informáciám o potrebe, aby rúško nosil každý a nestal sa tak ľahkým prenášačom, nasadili špeciálne vyrobený kryt dýchacích ciest aj obrovskej soche slávneho Diega Maradonu. Tomuto druhu pozornosti neušla ani ďalšia skulptúra svetového velikána, basketbalistu Manuho Ginóbiliho.

Socha baketbalistu Ginobiliho s rúškom na tvári
Zdroj: Twitter

Trend sa netýka len športovcov, ale rúško dostali všetky sochy v uliciach Buenos Aires, či už ide o umelcov, svätcov alebo iné osobnosti. Štvornásobný víťaz NBA Ginóbili má z nápadu úprimnú radosť, sám viackrát na sociálnych sieťach zdieľal odporúčania a informácie ohľadne koronavírusu a pochválil sa aj fotografiou svojej kamennej podobizne, ktorá šla príkladom. Večný rebel Maradona tento doplnok na svojej soche mimoriadne neprežíva.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora