Koronavírus - 19.04.2020 22:52

Konzolový fortunaligový turnaj spoznal víťaza. Súťažou prešiel bez prehry

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/fortunaliga.sk

Historicky prvý ročník konzolového turnaja medzi futbalistami najvyššej slovenskej súťaže sa stal korisťou Dalibora Takáča. Titul majstra Slovenska 2019/20 tento rok zatiaľ udelený nebol a je otázkou, či sa tak vôbec stane. Najvyššia súťaž však na spestrenie programu naplánovala súťaž na konzole Playstation 4, v ktorej malo každé mužstvo jedného vybraného reprezentanta. Ten sa následne pokúsil svoje farby prekopať až na prvé miesto a získať tak finančnú odmenu pre vopred vybranú inštitúciu. 22-ročný stredopoliar vyhral všetkých osem duelov a čiastka 1500 eur vďaka nemu poputuje do Centra sociálnych služieb Trojlístok.

"Som rád, že som mohol pomôcť. Pani z Trojlístka mi po turnaji ďakovala. Mám z toho veľmi dobrý pocit, že peniaze idú na dobrú vec. Turnaj hodnotím pozitívne. Páčil sa mi, malo to vysokú úroveň po všetkých stránkach," cituje jeho slová oficiálny web Fortuna ligy. Takáč si v skupinovej fáze poradil so slovanistom Medveděvom, Dunajskostredčanom Jedličkom, Žilinčanom Bernátom, Trnavčanom Mitreom aj Michalovčanom Begalom. Vo vyraďovacích bojoch pokoril Róberta Balážiho z Nitry 3:1, Achrafa El Mahdiouiho z Trenčína 2:0 a vo finále vyhral aj druhý vzájomný zápas so spartakovcom Bogdanom Mitreom, tentoraz 3:1.

Zdroj: Fortunaliga.sk

Bronzovú pozíciu obsadil Matúš Begala, reprezentant Zemplínu Michalovce, zemiaková medaila sa ušla zástupcovi trenčianskeho AS, El Mahdiouimu. Či sa z pekného turnaja s charitatívnym rozmerom stane tradícia, je zatiaľ otázkou. Všetky zápasy boli streamované prostredníctvom Twitchu najvyššej domácej súťaže a fanúšikovia si tak mohli vychutnávať komentované konfrontácie svojich obľúbencov. Stávková kancelária, ktorá stojí za našou futbalovou súťažou, na turnaj dokonca počas jeho priebehu vypisovala aj kurzy.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora