Koronavírus - 20.04.2020 18:27

Keď nešportuješ, naučíš sa bojovať. Plynová komora aj práca so zbraňou

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: sita/joj

Juhokórejský futbalový útočník Son Heung-min z anglického klubu Tottenham Hotspur počas prerušenia Premier League využíva čas na jednu dôležitú povinnosť vo svojej vlasti - od pondelka absolvuje povinnú vojenskú službu. Dvadsaťsedemročný futbalista sa pred vstupom do armády zotavoval zo zranenia ramena. Informáciu priniesol web theguardian.com.

V Kórejskej republike je zo zákona povinná 21-mesačná základná vojenská služba, no úspešní športovci dostanú možnosť skrátiť ju na 21 dní a k tomu ho čakajú aj verejnoprospešné služby. To je aj prípad Son Heung-mina, túto povinnosť si musel splniť pred dovŕšením 28 rokov.

Počas výcviku na základni na ostrove Dže-džu sa bude venovať výuke práce so zbraňou, čaká ho tréning v plynovej komore či dlhé pochody s "plnou poľnou". Do Anglicka by sa mal vrátiť v polovici mája.

Aktuálna sezóna v Premier League je prerušená pre pandémiu koronavírusu a je otázne, kedy a či vôbec sa opäť rozbehne. Väčšinu sveta vrátane Anglicka sužuje ochorenie COVID-19. Son vo februári vo vlasti podstúpil operáciu ramena a v marci zamieril späť do Londýna. Neskôr sa však vrátil späť do Kórejskej republiky a za sebou má aj dvojtýždňovú karanténu.

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora