Koronavírus - 23.04.2020 16:00

VIDEO: TAKTO by mohli dohrať NHL. Prichádza plán

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: huste

Po tom, čo športoviská a štadióny stíchli, sa každý deň vynárajú nové nápady, ako jednotlivé súťaže odohrať. NHL prichádza s návrhom dohrať základnú časť centralizovaným spôsobom s tromi zápasmi denne v štyroch halách. Samozrejme bez divákov. Komisár Gary Bettman zároveň zdôraznil, že sa bude musieť jednať o bežne využívané arény, ktoré majú potrebné vybavenie.

NHL je pre pandémiu koronavírusu prerušená od 12. marca. Z 82 plánovaných kôl základnej časti odohrali tímy 68 až 71 duelov. Každý tím by tak musel odohrať 11 až 14 stretnutí len v základnej časti a nasledovalo by play off. 

Podľa úvodných riadkov tejto správy sa dá usúdiť, že každá zo štyroch divízií by mala jeden štadión.  "Možno že to bude len v dvoch mestách, ale to sa teraz nedá predvídať. Nemusí to byť ani nutne podľa divízií, i keď centralizácia by podľa divízií mohla byť," rozvíja túto myšlienku Bettman.

Uvažovanie sa orientuje výhradne na haly NHL.  "V malých univerzitných halách hrať nemôžeme. Pretože pokiaľ máme byť centralizovaní, tak potrebujeme zázemie, ktoré ponúkajú štadióny NHL, napríklad veľký počet šatní, zodpovedajúcu technológiu, mantinely a plexisklo, video či priestory pre televízie."

"Musia tam byť tiež tréningové priestory, pretože keď sústredíte sedem, osem tímov na jedno miesto a budete hrať viacero zápasov bez cestovania, musíte mať tiež k dispozícii tréningový ľad," dodal Bettman.

Každému je jasné, že aj keď hokejisti doma pracujú na svojej kondícii a fyzickej pripravenosti, nikto z nich prakticky nestál na korčuliach. S tým by súviseli prípadné zranenia a ohrozenia ďalšej kariéry. Kedy by sa teda mohla elitná liga začať hrať?  "Nie je to žiadny závod, v sázke je príliš mnoho," naznačil Bettman, že doba návratu na ľad je eešte veľmi vzdialená. 

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora
Tagy: Gary Bettman