Koronavírus - 28.04.2020 14:00

Lakers myslia na tých, čo to potrebujú. Vrátili štedrú štátnu podporu

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: sita

Klub zámorskej basketbalovej NBA Los Angeles Lakers sa rozhodol vrátiť štátu pôžičku vo výške 4,6 milióna USD. Klub splnil podmienky na udelenie štátneho stimulu pre podniky počas koronakrízy, no keďže sa balík prostriedkov na to vyhradený minul za menej ako dva týždne, Lakers sa podobne ako viaceré ďalšie väčšie podniky rozhodli sumu vrátiť.

"Keď sa objavila správa o tom, že prostriedky z balíka pomoci sa minuli mimoriadne rýchlo, tak sme peniaze vrátili, aby ich mohli dostať tí, ktorí sú na tom omnoho horšie. Klub naďalej podporuje svojich zamestnancov a celú komunitu okolo našej organizácie," uvádza sa vo vyhlásení tímu z Los Angeles.

Štátna pomoc bola určené pre malé podniky a keďže Lakers zamestnávajú menej ako 300 osôb, splnili podmienky jej udelenia. Organizácie je však druhou najcennejšou v celej NBA a magazín Forbes odhadol jej hodnotu na 4 miliardy USD.

Šestnásťnásobný šampión NBA počas koronakrízy rovnako ako iné organizácie prichádza o nemalý balík prostriedkov, no ani zďaleka nie je v existenčných problémoch. Klub po prerušení sezóny z dôvodu pandémie ochorenia COVID-19 neprepustil ani jedného zamestnanca a ani nekrátil ich mzdy či platy hráčov. Vedenie klubu sa napriek tomu rozhodlo pre 20-percentné zníženie svojich odmien, ktoré možno potrvá až do roku 2021.