Koronavírus - 29.04.2020 10:58

SZĽH finančne podporí hokejové kluby

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: sita

Výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja (VV SZĽH) schválil mimoriadne opatrenie na pomoc klubom vo svojej pôsobnosti. Jednotlivé organizácie sa dostali do náročnej finančnej situácie, dôvodom je predčasný koniec sezóny 2019/2020 ako následok pandémie koronavírusu. VV SZĽH schválil financie pre mládežnícke kluby aj zriadenie finančného fondu pomoci klubom.

"Zväz chce takto, v súlade so štátnou politikou, pomôcť klubom udržať pracovné miesta mládežníckych trénerov a zabezpečiť kontinuitu ich práce. Mládežnícke klureby budú môcť na financovanie trénerov čerpať nenávratnú dotáciu," informuje oficiálny web SZĽH.

"Je to dôležité opatrenie v našom spoločnom boji proti náročnej situácii, ktorá v slovenskom hokeji nastala kvôli pandémii koronavírusu. Toto opatrenie budú môcť kluby využívať až tri mesiace od 1. mája a nebude podmienené neuhradeným štartovnými alebo inými záväzkami zo strany klubov. Na úhradu poslednej štvrtej splátky stanovíme nový, neskorší termín,“ uviedol generálny sekretár SZĽH Miroslav Valíček.

"Pokiaľ nebude iné finančné krytie, budú môcť zo zriadeného fondu čerpať aj profesionálne kluby, avšak len vo forme bezúročnej návratnej pôžičky. Stále platí, že budeme zvažovať ďalšie opatrenia aj na základe vývoja celej situácie. Budeme hľadať ďalšie spôsoby, ako pomôcť formou dotácie aj profesionálnym klubom,“ dodal Miroslav Valíček.

SZĽH chce hľadať finančné zdroje pre spomenutý fond vo svojej pokladnici, v dcérskych a partnerských spoločnostiach a tiež bude žiadať o pomoc aj externé subjekty vrátane štátu.