Koronavírus - 30.04.2020 22:23

Rozhodca v Tunisku rozdával karty za rúška či vzdialenosti

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

S nedostatkom športových podnetov sa každý vyrovnáva po svojom a veľmi špecificky na to šiel tuniský hádzanársky rozhodca Abdelhak Etlili. Ten vyrazil do ulíc mesta, v ktorom žije a ľuďom, ktorí sa akokoľvek previnili proti bezpečnostným odporúčaniam a nariadeniam, udeľoval karty. Za miernejšie priestupky bolo len slovné napomenutie či žltá karta, pokiaľ sa však jedinec dopustil veľkého prehrešku alebo hneď niekoľkých naraz, bol vylúčený. Aj takto bizarne sa devätnásťročný mladík rozhodol upozorniť na nutnosť byť v čase celosvetovej pandémie obozretný a tolerantný voči ostatným.

Úmysel mu do veľkej miery vyšiel. Veď sa dostal do pozornosti médií po celom svete a o jeho nápad sa zaujímala napríklad aj agentúra Reuters. "Rozhodol som sa, že sa pokúsim pomôcť vláde pri nastoľovaní opatrení. Nechcel som sa s netolerantnými a neohľaduplnými ľuďmi hádať, tak som zvolil metódu udeľovania kariet. Verím, že si vstúpia do svedomia a pochopia, aký je tento vírus nebezpečný," vysvetlil svoju milú myšlienku, ktorá celkom fungovala.

Ako je na krátkom videu vidieť, rozhodca si to nekompromisne namieril k okienku so zmrzlinou či ku skupinkám ľudí a ráznymi pokynmi ich usmerňoval, ako ďaleko majú od seba stáť alebo že si majú zakryť dýchacie otvory šatkou či rúškom. Mnohých pobavil, iní sa púšťali do diskusie a hádzanarsky poňaté gestá nehodlali akceptovať. V každom prípade, zámer to bol dobrý a neškodný. Dá sa preto očakávať, že podobné iniciatívy sa začnú v internetovom prostredí šíriť vo väčšom.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora