Koronavírus - 02.05.2020 14:41

Na dokončenie Premier League je potrebných aspoň desať štadiónov

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: sita, huste.tv

Aspoň desať štadiónov je potrebných na to, aby sa v Anglicku podarilo dohrať sezónu 2019/2020 v najvyššej futbalovej súťaži. Také je resumé piatkového stretnutia klubov Premier League vo veci možného pokračovania súťaže, ktorá nútene pauzuje od 13. marca kvôli pandémii koronavírusu. 

Nemusí ísť pritom o arény účastníkov PL, môžu medzi nimi byť aj neutrálne plochy. Využitie takých štadiónov je dokonca žiadúce, pomohlo by sa tým zmierniť riziko koncentrácie fanúšikov pred domovskými štadiónmi. V Premier League je potrebné dohrať ešte 92 duelov.

Ďalšou nevyhnutou podmienkou na úspešné ukončenie Premier League je približne 40-tisíc testov, ktoré budú musieť podstúpiť hráči, členovia realizačných tímov a ďalší obslužný personál. Za každých okolností by sa hralo za zatvorenými tribúnami, diváci na zápasoch PL možno budú chýbať aj v ďalšom ročníku. "Pokračovať budeme iba vtedy, ak to bude bezpečné. Žiadne kroky nepodnikneme bez súhlasu vlády a príslušných zdravotníckych organizácií," zhodli sa kluby.

Suverénnym lídrom tabuľky prerušenej Premier League je FC Liverpool, na svojom konte má o 15 bodov a jeden zápas viac ako druhý Manchester City.

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora