Koronavírus - 05.05.2020 16:41

Kalou upozornil na nedostatočné opatrenia, klub ho suspendoval

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Keď tréner Jürgen Klinsmann opúšťal po krátkom pôsobení Herthu Berlín, naznačil, že niektoré záležitosti vo fungovaní klubu sú nastavené veľmi zvláštne. Nekriticky sa prikloniť na jednu alebo druhú stranu vtedy správne nebolo, no nemecký futbalový klub si získal ďalšie "čierne body", na čom má podiel aj Salomon Kalou. Krídelník z Pobrežia Slonoviny, ktorý zároveň patrí medzi najväčšie hviezdy súčasného kádra, nedávno na sociálnej sieti zverejnil video, ktorým upozorňuje na to, že pri návrate do tréningového procesu sa hygienické a bezpečnostné opatrenia v tábore Herthy nedodržiavajú prakticky vôbec.

Krátke video zachytilo odovzdávanie vzorky spoluhráča Jordana Torunarighu a sám pritom porušil niekoľko bezpečnostných nariadení, napríklad nedodržiavanie sociálnej vzdialenosti. Ukázať tým chcel, ako to je všetkým zainteresovaným úplne ukradnuté, pristupuje sa k tomu len laxne a testovanie je len formalitou pred opätovným spustením ligového programu. Pospevoval si navyše "Corona Song", čím videu dodal dojem, že si z celej veci robí žarty a vysmieva ju. Príspevok zakrátko zmazal a ospravedlnil sa za to, že to od neho mohlo vyznieť dehonestujúco. Jeho "dielo" sa však medzitým rozšírilo aj ďalšími kanálmi.

Jeho zamestnávateľ označil takéto správanie za neakceptovateľné a hneď avizoval aj jeho potrestanie. "Porušil základné tímové pravidlá, nebolo to vhodné v tejto situácii a ani to neodzrkadľuje princípy klubu. Zverejnením videa navodil dojem, že nedodržujú hygienické pravidlá a neberú vážne nariadenia zdravotníckych úradov. Chceme zdôrazniť, že išlo o individuálne pochybenie jedného hráča. Zároveň sprísnime dohľad nad dodržiavaním vzdialenosti a hygieny," písalo sa v oficiálnom stanovisku. Berlínsky klub navyše Kalouvi vyčítal aj porušenie viacerých interných pravidiel, ktoré napríklad zakazujú nahrávanie videí v šatni.

Dôsledkom tohto konania je suspendovanie hráča zo spoločných tréningov aj zápasov s okamžitou platnosťou. Trest potrvá do odvolania. Isté zatiaľ nie je ani to, v akej forme sa ďalej bude trénovať a kedy sa začne hrať. Bundesliga pôvodne avizovala dátum 9. máj. Ten vládne nariadenia posunuli najskôr na 16. máj a vec komplikujú aj pozitívne testy na koronavírus vo viacerých mužstvách.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora