Koronavírus - 05.05.2020 20:30

Bývalý obávaný bitkár prehovoril o svojom boji s COVID-19

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: sita

Niekdajší kanadský hokejový útočník Georges Laraque sa po víkende v nemocnici s ochorením COVID-19 dostal domov a tam bude pokračovať jeho liečba. Hokejista, ktorý v NHL odohral takmer 700 zápasov a kluby si ho cenili najmä pre jeho silu a ochotu päsťami brániť na ľade svojich spoluhráčov, o pozitívnom teste na koronavírus a hospitalizácii informoval na sociálnych sieťach. Správu o jeho prepustení do domácej liečby priniesol portál TSN.ca.

"Necítil som sa dobre, ale od okamihu, keď som na dýchanie nepotreboval prístroj, som nabral pozitívnu energiu. Keď lapáte po dychu a bez prístroja to nejde, je to jeden z najhorších pocitov, aké som kedy zažil. Síce som vedel, že môj život nie je v bezprostrednom ohrození, ale aj tak ..." povedal Laraque podľa TSN.

Niekdajší hokejista tiež poznamenal, že je presvedčený o tom, že sa nakazil počas toho, ako pomáhal starším ľuďom v Montreale s nákupmi, aby ich v maximálnej možnej miere ochránil od sociálneho kontaktu. Kým ležal na nemocničnom lôžku, kontaktovali ho a vyjadrili mu podporu aj legendárny Wayne Gretzky či elitný útočník Sidney Crosby.

Aktuálne 43-ročný Georges Laraque hral v NHL za Edmonton Oilers, Montreal Canadiens, Phoenix Coyotes a Pittsburgh Penguins. V profilige absolvoval 695 duelov s bilanciou 53 gólov, 100 asistencií a 1126 trestných minút, v play-off pridal 57 štartov (4+8, 72 trestných minút). Kariéru ukončil po sezóne 2009/2010, neskôr ju na dva zápasy v nórskej tretej lige obnovil v ročníku 2014/2015. Po skončení kariéry vydal autobiografiu, stal sa motivačným rečníkom a veľa času venoval charitatívnym projektom.