Koronavírus - 08.05.2020 11:01

TAKÝTO výcvik v streľbe útočníkovi Sonovi iba pomôže

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: huste

Začiatkom apríla sme vás informovali, že prerušenie anglickej Premier League pre koronavírus využije hviezda Tottenhamu Hotspur Son Heung-min na svoju občiansku ovinnosť vo vlasti. A tou je v Južnej Kórey absolvovane základnej vojenskej služby. 

Dvadsaťsedemročný futbalista sa zotavoval zo zranenia ramena, prerušila sa sezóna, a tak sa vrátil do vlasti, absolvoval  dvojtýždňovú povinnú karanténu a po jej skončení nastúpil do armády. 

V Kórejskej republike je zo zákona povinná 21-mesačná základná vojenská služba, no úspešní športovci dostanú možnosť skrátiť na tri týždne a k tomu ho čakajú aj verejnoprospešné služby. To je aj prípad Son Heung-mina.

Son do armády nastúpil 20. apríla a svoje povinnosti si splní ešte pred koncom mája. Našli sme jeho aktuálne fotografie a všimli sme si pozorným okom, že futbalovú fantázia zavádza aj v kasárňach. Nemení si tam dres, ale mundúr. Ak je to teda skutočne on, všetci sú rovnakí...

Za svoje strelecké schopnosti aj celkovú obratnosť bol ocenený na záverečnom ceremoniáli v námornom výcvikovom tábore na ostrove Dže-džu. Napriek zákazu vstupu verejnosti na túto slávnosť v dôsledku opatrení v boji s koronavírusom, aspoň zdiaľky ju sledovali desiatky fanúšikov tohto 27-ročného svetoznámeho krídelníka.

"Son bol jeden z piatich najúspešnejších praktikantov najmä čo sa týka presnosti streľby. Ak by si niekto myslel, že z titulu svojho mena mal nejaké úľavy, nie je to pravda. Všetky kurzy sa posudzovali dostatočne prísne a spravodlivo a jeho dôstojníci tvrdia, že futbalista ich absolvoval férovo," zdôraznil nemenovaný dôstojník námorného zboru Kórejskej republiky pre agentúru Jonhap.

Son Heung-min si oblieka dres Tottenhamu od roku 2015 a v 151 zápasoch v tomto londýnskom klube nastrieľal 51 gólov. V roku 2018 bol členom víťazného tímu Kórejskej republiky na Ázijských hrách. Jeho návrat do Anglicka sa očakáva koncom tohto mesiaca. Prerušená Premie League by sa podľa predbežných informácií mohla opäť rozbehnúť 8. júna bez účasti divákov na zápasoch. Tottenhamu aktuálne patrí v tabuľke ôsma priečka, Son má na konte v tejto sezóne zatiaľ deväť gólov.

Zdroj: ESPN

Zdroj: ESPN

Zdroj: ESPN

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora